Slimmer schoonmaken met data en robots

Slimmer schoonmaken met data en robots

Tijdens de Interclean Amsterdam Online ging moderator Paul Harleman (Application Manager bij Vileda Professional) in gesprek met Marcel Kolkman (Key Account Manager bij Tork), Niels van den Berg (CEO van CleanJack) en Peter Kwestro (Global Business Developmet Director bij Gaussian Robotics) over robotisering en digitalisering.Volg Service Management op LinkedIn:

Ze waren het erover eens dat we nog maar aan het begin van robotisering staan. Er is nog veel meer mogelijk, Van den Berg: “Het is niet de vraag óf robotisering zich verder gaat ontwikkelingen, maar vooral hoe snel het zal gaan.” Maar robots blijven altijd complementair aan schoonmaakmedewerkers.

De uitdagingen van robotisering

De heren bespraken ook de grootste uitdagingen, zoals de manier van implementeren en communiceren over deze veranderingen. Kolkman: “Je kunt een nieuwe technologie dan ook het beste in kleine stapjes implementeren. Tijd is een belangrijke factor. Want echte verandering heeft tijd nodig.”

De toekomst van schoonmaak ligt in slimmer schoonmaken, daarvoor is data essentieel. Door de coronacrisis wordt de opkomst van datadriven schoonmaak versneld, omdat er een hogere hygiënestandaard wordt gevraagd. “Datadriven schoonmaak maakt de branche veel transparanter. Er is nooit meer twijfel mogelijk of iets wel of niet is schoongemaakt. Je hebt het zwart op wit”, aldus Kwestro.

Meer weten?

Bekijk hieronder het volledige gesprek, of lees het complete verslag >>

Lees ook:

Dit najaar NIS2-richtlijn van kracht voor tegengaan cyberaanvallen

Dit najaar NIS2-richtlijn van kracht voor tegengaan cyberaanvallen

Dit najaar gaat de NIS2-richtlijn van kracht. Dit houdt in dat meer bedrijven in kritieke sectoren zorgplicht en meldplicht krijgen om de cybersecurity te vergroten en cyberaanvallen tegen te gaan.

Pauline Kalee (Blinck):"We zijn altijd op zoek naar hoe we onze medewerkers een grotere plaats in onze organisatie kunnen geven"

Pauline Kalee (Blinck):"We zijn altijd op zoek naar hoe we onze medewerkers een grotere plaats in onze organisatie kunnen geven"

Spelenderwijs leren levert veel meer op dan met een blocnote in een zaal te zitten en te horen hoe je een microvezeldoek moet vouwen. Daarvan zijn Marieke Borkus, eigenaar van Bedrijfshelden en Pauline Kalee, projectmanager bij schoonmaakbedrijf Blinck overtuigd. Samen ontwikkelden ze een spel voor schoonmakers over het thema gastvrijheid. "Schoonmakers voelen zich zelfverzekerder."

Moderna groeit verder onder de vleugels van Elis

Moderna groeit verder onder de vleugels van Elis

Moderna Textielservice gaat over in handen van ELIS. De overname biedt kansen voor verdere uitbreiding en innovatie, geeft de directie van Moderna aan. "Samen met het huidige team en klanten streven we naar groei op de bestaande locatie. Deze overname versterkt Elis in de markt en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden."

Effektief is blij met de nieuwe samenwerking met Stage Entertainment

Effektief is blij met de nieuwe samenwerking met Stage Entertainment

Het Beatrix Theater, AFAS Circustheater en hoofdkantoor van Stage Entertainment worden sinds augustus blinkend schoon gehouden door Effektief. Het schoonmaakbedrijf is blij met de nieuwe opdracht van Stage Entertainment. Patrick Reinders, directeur van Effektief, zegt hierover: "De nieuwe samenwerking staat symbool voor onze gezamenlijke ambitie waarbij deze twee werelden samenkomen en we gezamenlijk innoveren en excelleren."