Slimmer schoonmaken met data en robots

Slimmer schoonmaken met data en robots

Tijdens de Interclean Amsterdam Online ging moderator Paul Harleman (Application Manager bij Vileda Professional) in gesprek met Marcel Kolkman (Key Account Manager bij Tork), Niels van den Berg (CEO van CleanJack) en Peter Kwestro (Global Business Developmet Director bij Gaussian Robotics) over robotisering en digitalisering.Volg Service Management op LinkedIn:

Ze waren het erover eens dat we nog maar aan het begin van robotisering staan. Er is nog veel meer mogelijk, Van den Berg: “Het is niet de vraag óf robotisering zich verder gaat ontwikkelingen, maar vooral hoe snel het zal gaan.” Maar robots blijven altijd complementair aan schoonmaakmedewerkers.

De uitdagingen van robotisering

De heren bespraken ook de grootste uitdagingen, zoals de manier van implementeren en communiceren over deze veranderingen. Kolkman: “Je kunt een nieuwe technologie dan ook het beste in kleine stapjes implementeren. Tijd is een belangrijke factor. Want echte verandering heeft tijd nodig.”

De toekomst van schoonmaak ligt in slimmer schoonmaken, daarvoor is data essentieel. Door de coronacrisis wordt de opkomst van datadriven schoonmaak versneld, omdat er een hogere hygiënestandaard wordt gevraagd. “Datadriven schoonmaak maakt de branche veel transparanter. Er is nooit meer twijfel mogelijk of iets wel of niet is schoongemaakt. Je hebt het zwart op wit”, aldus Kwestro.

Meer weten?

Bekijk hieronder het volledige gesprek, of lees het complete verslag >>

Lees ook:

Dit zijn de schoonmaaktrends voor 2025

Dit zijn de schoonmaaktrends voor 2025

In deze tijd van het jaar wordt er vaak gereflecteerd op het afgelopen jaar maar we vergeten soms te kijken naar het jaar dat volgt. Wat worden de hot-topics in 2025? Wat staan we volgend jaar te wachten? Ook dit jaar kijken we weer vooruit naar de schoonmaaktrends in 2025 in ons terugkerende digimagazine.

Kleine bedrijven hebben te weinig oog voor eigen cyberveiligheid

Kleine bedrijven hebben te weinig oog voor eigen cyberveiligheid

Een derde van de kleine bedrijven onderneemt geen enkele actie om veilig online te zijn. De aankomende NIS2-richtlijn, die gericht is op een versterking van de digitale en economische weerbaarheid, is nog onbekend bij het merendeel van de medewerkers. En phishing is nog steeds de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit binnen de werkomgeving.

Dit najaar NIS2-richtlijn van kracht voor tegengaan cyberaanvallen

Dit najaar NIS2-richtlijn van kracht voor tegengaan cyberaanvallen

Dit najaar gaat de NIS2-richtlijn van kracht. Dit houdt in dat meer bedrijven in kritieke sectoren zorgplicht en meldplicht krijgen om de cybersecurity te vergroten en cyberaanvallen tegen te gaan.

Pauline Kalee (Blinck):"We zijn altijd op zoek naar hoe we onze medewerkers een grotere plaats in onze organisatie kunnen geven"

Pauline Kalee (Blinck):"We zijn altijd op zoek naar hoe we onze...

Spelenderwijs leren levert veel meer op dan met een blocnote in een zaal te zitten en te horen hoe je een microvezeldoek moet vouwen. Daarvan zijn Marieke Borkus, eigenaar van Bedrijfshelden en Pauline Kalee, projectmanager bij schoonmaakbedrijf Blinck overtuigd. Samen ontwikkelden ze een spel voor schoonmakers over het thema gastvrijheid. "Schoonmakers voelen zich zelfverzekerder."