Schoonmakers krijgen loonsverhoging per 1 juni 2021; dit ga je per uur verdienen

Schoonmakers krijgen loonsverhoging per 1 juni 2021; dit ga je per uur verdienen

Schoonmaakmedewerkers krijgen per 1 juni 2021 1,5 procent loonsverhoging. Dat is afgesproken tijdens de vorige cao-onderhandelingen. Krijg je je loon niet per maand, maar per vier weken? Dan gaat de loonsverhoging in per periode 6 2021.

Dit is het nieuwe uurloon van schoonmakers per 1 juni 2021:

Wat verdient een schoonmaker per uur? Dit is het uurloon in de schoonmaak vanaf 1 juni 2021

Meer weten? Hier kun je de hele cao schoonmaak doorlezen, met daarin alle afspraken over arbeidsomstandigheden en lonen.

Lees ook:

Luistertip: podcast Glans over cao schoonmaak

Luistertip: podcast Glans over cao schoonmaak

Van hogedruk- tot dieptereiniging en alles daartussen in. Het komt allemaal voorbij in de podcast Glans van Schoonmakend Nederland. In deze serie nemen voorzitter Tamara van Ark en woordvoerder Ilse Vanhijfte je mee in de wereld van schoonmaak.

Blog Bert van Boggelen: Indexatie over de looptijd van de cao

Blog Bert van Boggelen: Indexatie over de looptijd van de cao

Vanuit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag monitoren we aanbestedingen in de schoonmaak. Hierbij vallen ons geregeld zaken op die niet gaan volgens ons gedachtegoed. Zo merken we recentelijk zeer regelmatig op dat de eerste indexatiemogelijkheid die door partijen wordt gegeven overeengekomen ligt op 1 januari 2026. Dit vinden we als Code Verantwoordelijk Marktgedrag zeer onverstandig.

David Vinck van Blinck Schoon

Blinck Schoon pleit voor meer creativiteit bij arbeidsvoorwaarden...

De salarissen in de schoonmaakbranche stijgen naar aanleiding van de laatste cao-onderhandelingen momenteel in drie stappen met 12%. En terecht, vinden Peter Kalee en David Vinck van Blinck Schoon. Toch pleiten ze voor wat meer creativiteit als het gaat om het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden van schoonmaakmedewerkers. "Dat kan meer mensen interesseren voor dit werk en voorkomt dat de klantrelaties onder druk komen te staan."

Gevolgen van minimum maandloon naar uurloon

Gevolgen van minimum maandloon naar uurloon

De Eerste Kamer stemde in 2023 in met het initiatiefwetsvoorstel van PvdA en GroenLinks om van het wettelijk minimumloon een uurloon te maken, in plaats van een maandloon. De verhoging van het minimumloon komt bovenop de jaarlijkse verhoging. Op 1 januari 2024 ging het wettelijk minimumloon omhoog met 3,75 procent. Wat betekent dit voor werknemers, voor werkgevers en voor het loongebouw?