Schoonmaakbedrijf heeft pittige klus: 1.000 kilo rottend vlees verwijderen uit gesloten slagerij

Schoonmaakbedrijf heeft pittige klus: 1.000 kilo rottend vlees verwijderen uit gesloten slagerij

Een opvallend bericht uit België. Schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning heeft pasgeleden met vier man sterk ruim 1.000 kilo rottend vlees verwijderd uit een slagerij in Zwevegem, die al twee jaar was gesloten.

Zowel de VRT als BN De Stem hebben aandacht besteed aan deze bijzondere opdracht. De slagerij was weliswaar al twee jaar dicht, maar werd pas onlangs failliet verklaard. De eigenaren waren spoorloos verdwenen. Het schoonmaakbedrijf kreeg de opdracht om de boel op te ruimen. Een pittige klus, want alles was achtergebleven zoals op de laatste openingsdag. In vier koelcellen lag vlees. Omdat de elektriciteit al enige tijd was afgesloten, was het vlees gaan rotten. Ook het vlees dat in de droogkamers hing en de ingrediënten in de kelder waren flink aangetast.

Ergste stank in loopbaan

Medewerker Jeffrey Jaumain vertelt in het interview dat hij in zijn loopbaan nog niet eerder geconfronteerd is met zo'n erge stank. “De geur was ondraaglijk. Het bloed liep onder de deuren door. Daardoor stonk het overal in het gebouw. Toen ik thuis kwam, ben ik meteen onder de douche gesprongen.” Ze hadden wel beschermende pakken aan en een speciaal masker op.

Twee containers met rottend vlees

Het team van vier mensen werkte drie dagen hard om alles op te ruimen. Ze vulden meer dan twee containers met rottend vlees. De stank bleef, ook buiten, wat maakte dat buren op straat kwamen klagen. De containers zijn zo snel mogelijk opgehaald. Jaumain: “Dit was de ergste opdracht ooit, maar we hebben die toch maar geklaard.”