Team Qleaning krijgt Hart van Deventer

Team Qleaning krijgt Hart van Deventer

Het team van Qleaning heeft het Hart van Deventer ontvangen. Het Hart van Deventer is een initiatief van MKB Deventer voor bedrijven in Deventer met een bijzondere prestatie op gebied van personeelsmanagement of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de schijnwerpers te zetten. Qleaning heeft deze waardering gekregen vanwege de hulp aan Oekraïense vluchtelingen.

Nadat Deventer de opvanglocaties voor de Oekraïense vluchtelingen inrichtte, besloot Qleaning zich aan te melden voor vrijwilligerswerk. “Met een team van collega’s hebben we toen geholpen bij de opleveringsschoonmaak", vertelt Anajah Quentin, eigenaar van Qleaning.

Succesvolle samenwerking

Verder heeft het bedrijf schoonmaakmiddelen beschikbaar gesteld en schoonmaaktrainingen gegeven aan de Oekraïense bewoners. Later nam Qleaning Oekraïense schoonmaaksters in dienst, waarbij zij betaald hun eigen locaties schoon konden houden. “Inmiddels is de vijftiende Oekraïense collega in dienst gekomen bij Qleaning.” De samenwerking tussen gemeente Deventer en Qleaning is bekroond met de tweede prijs van de RAS MVO-verkiezing.