De website biedt werkgevers inzicht in de opties die zij hebben, hoe zij testen op de werkvloer kunnen aanpakken, welke voorwaarden daarvoor gelden en in welke gevallen zij gebruik kunnen maken van de overheidsvergoeding. Zo kunnen werkgevers bijvoorbeeld een eigen testlocatie inrichten – alleen of met collega-bedrijven in de buurt – of hun medewerkers zelftesten laten afnemen. Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, dienen deze testen onder begeleiding van een BIG-geregistreerde arts of de arbodienst te worden afgenomen.
Vergoeding aanvragen
De financiële vergoeding vanuit de overheid bedraagt 20 euro per preventieve sneltest. Het is de BIG-geregistreerde arts of de arbodienst die deze kan aanvragen. De vergoeding geldt niet voor het testen van mensen met klachten of die met corona-patiënten in contact zijn geweest. Zij moeten volgens de regels een PCR-test laten doen bij de GGD.
Verlenging financiële regeling?
De financiële regeling staat nog open tot en met 31 mei. VNO-NCW en MKB-Nederland zetten zich in voor verlenging. Preventief testen vergroot niet alleen de veiligheid op de werkvloer, maar draagt ook bij aan het indammen het virus. Het gaat immers om mensen die zich anders – omdat ze geen klachten hebben – niet zouden laten testen. Zie voor meer informatie, toolkits en andere praktische informatie: www.werkgeverstesten.nl