Vergoeding testen op werkvloer nog tot eind mei

Vergoeding testen op werkvloer nog tot eind mei

Werkgevers die hun medewerkers preventief willen (laten) testen omdat thuiswerken geen optie is en 1,5 meter afstand houden niet altijd mogelijk, kunnen daarvoor vooralsnog tot en met 31 mei aanspraak maken op een financiële vergoeding van de overheid. Op de website www.werkgeverstesten.nl van VNO-NCW en MKB-Nederland is alle relevante informatie over testen op de werkvloer te vinden.Volg Service Management op LinkedIn:

De website biedt werkgevers inzicht in de opties die zij hebben, hoe zij testen op de werkvloer kunnen aanpakken, welke voorwaarden daarvoor gelden en in welke gevallen zij gebruik kunnen maken van de overheidsvergoeding. Zo kunnen werkgevers bijvoorbeeld een eigen testlocatie inrichten – alleen of met collega-bedrijven in de buurt – of hun medewerkers zelftesten laten afnemen. Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, dienen deze testen onder begeleiding van een BIG-geregistreerde arts of de arbodienst te worden afgenomen.

Vergoeding aanvragen

De financiële vergoeding vanuit de overheid bedraagt 20 euro per preventieve sneltest. Het is de BIG-geregistreerde arts of de arbodienst die deze kan aanvragen. De vergoeding geldt niet voor het testen van mensen met klachten of die met corona-patiënten in contact zijn geweest. Zij moeten volgens de regels een PCR-test laten doen bij de GGD.

Verlenging financiële regeling?

De financiële regeling staat nog open tot en met 31 mei. VNO-NCW en MKB-Nederland zetten zich in voor verlenging. Preventief testen vergroot niet alleen de veiligheid op de werkvloer, maar draagt ook bij aan het indammen het virus. Het gaat immers om mensen die zich anders – omdat ze geen klachten hebben – niet zouden laten testen. Zie voor meer informatie, toolkits en andere praktische informatie: www.werkgeverstesten.nl

Bejaarde man krijgt schoon huis en de rekening gaat naar…

Bejaarde man krijgt schoon huis en de rekening gaat naar…

Het krijgen van huishoudelijke hulp, voor iedereen die aan de WMO-voorwaarden voldoet, wordt vanaf 2025 weer gekoppeld aan een inkomensafhankelijke bijdrage. De gemeente IJsselstein besloot voortvarend om nu alvast een inkomensgrens te hanteren. De rechter is het daar niet mee eens. Voor een 77-jarige inwoner is dit goed nieuws, want volgens de rechtbank moet de gemeente weer huishoudelijke hulp voor de bejaarde regelen en betalen.

Tips voor het inrichten van een genderneutraal toilet

Tips voor het inrichten van een genderneutraal toilet

Een toilet waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht je geslacht. Steeds meer bedrijven, organisaties en gemeenten willen gehoor geven aan deze wens en genderneutrale wc's aanbieden. De grote vraag is hoe je een genderneutral toilet inricht. CWS Nederland is expert in sanitaire hygiëne en geeft praktische tips.

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en...

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten heeft een nieuwe dienst toegevoegd aan het portfolio: het reinigen van verdampers en condensatoren. Voor bedrijven die werken met koeltechnische installaties, bijvoorbeeld in de voedselindustrie, is het belangrijk dat de verdampers en condensatoren van het apparatuur in orde zijn. Goed reinigen komt de werking, kwaliteit en levensduur van de apparatuur ten goede.

Desinfecteren met licht: "De kennis over het gebruik van UV-C ontbreekt nog"

Desinfecteren met licht: "De kennis over het gebruik van UV-C...

**UV-C-licht, je leest en hoort er steeds meer over. Ook wij als <em>Service Management</em> <a href="https://servicemanagement.nl/tag/uv-licht/">berichten</a> hier met enige regelmaat over. Maar wat is het eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? En gaat het de traditionele desinfectiemethoden vervangen? We vroegen het aan Mike van der Kamp, mede-eigenaar van UVSence, en Marcel van Duinen, oprichter van ClearSafeProducts. **