Han Kramer nieuwe commercieel directeur Sodexo

Han Kramer nieuwe commercieel directeur Sodexo

Han Kramer (56) is op 1 maart gestart als commercieel directeur voor Sodexo Nederland. Hij gaat zich toeleggen op de verdere groei van de facilitair dienstverlener, met name op gebied van workplace & facility management services voor corporate organisaties, industriële bedrijven en overheden.

Kramer heeft in zijn carrière meerdere operationele en commerciële rollen vervuld binnen de zakelijke dienstverlening. Zo was hij onder andere actief als commercieel directeur bij ISS en HEYDAY.

Markt in beweging

“De facilitaire markt is enorm in beweging. Zeker door de ontwikkelingen rondom hybride werken, breekt er een hele interessante tijd aan voor organisaties én facilitair dienstverleners”, aldus Kramer. “Sodexo heeft een interessant aanbod én profiel. Samen met operations, marketing en het sales team gaan we heel gericht de markt op. Ik geloof daarbij in de echte match met een opdrachtgever. Die maakt samenwerkingen succesvol.”

Optimale werkbeleving

Robert Claasen, CEO Sodexo Nederland: “De manier waarop organisaties werken verandert en bedrijven passen hun werkomgeving daarop aan. We zien een toenemende behoefte aan duurzame services om medewerkers een optimale werkbeleving te bieden, op kantoor, thuis of elders. Daar spelen wij op in met een aangepast dienstenportfolio, waarbij we de kracht van onze mensen aanvullen met de inzet van technologie. Met de komst van Han Kramer versterken we onze commerciële slagkracht om de kansen en groeimogelijkheden in de Nederlandse markt te verzilveren.”

Blog Peter Rietbroek (Schoonmakend Nederland): Tijd van komen, tijd van gaan

Blog Peter Rietbroek (Schoonmakend Nederland): Tijd van komen, tijd...

"Ik weet het nog goed, doodzenuwachtig was ik in maart 2017, toen ik werd geïnstalleerd als voorzitter van AWOG. Supertrots ook, dat ik deze eervolle nevenfunctie mocht gaan vervullen." Zo schrijft Peter Rietbroek in zijn blog op de website van branchevereniging Schoonmakend Nederland. "Samen met het bestuur en het bureau ben ik er vol tegenaan gegaan en we hebben ons met veel plezier ingezet voor deze fantastische branche. En nu, is het voor mij tijd om het stokje aan iemand anders over te dragen."

Sjoerd Dijkstra is benoemd tot commercieel directeur bij EW

Sjoerd Dijkstra is benoemd tot commercieel directeur bij EW

Sinds 1 september is Sjoerd Dijkstra commercieel directeur bij EW Facility Service. ''Binnen de branche is hij geen onbekende.'' De afgelopen acht jaar was hij in verschillende functie binnen Hago Zorg actie, afsluitend als directeur commercie, marketing en innovatie.

Wie neemt het stokje over van Raymond Kouwenberg als voorzitter van SIEV?

Wie neemt het stokje over van Raymond Kouwenberg als voorzitter van...

Raymond Kouwenberg, huidig voorzitter van mkb-branchevereniging Schoonmaken Is Een Vak (SIEV), heeft besloten om de voorzittershamer door te geven. Daarmee is de zoektocht naar een vervanger gestart. Het dagelijks bestuur heeft draagt Paul Fok voor als kandidaat voor de voorzittersfunctie. De vereniging stelt hem graag voor.

Margriet Maris nieuwe centrale vertrouwenspersoon RAS

Margriet Maris nieuwe centrale vertrouwenspersoon RAS

Per 1 september stapt Margriet Maris in de rol van nieuwe centrale vertrouwenspersoon bij de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. Zij stuurt vanaf dan het team met vier vertrouwenspersonen bij de RAS aan.