Opsporing Verzocht: inbrekers bedreigden schoonmaker

Opsporing Verzocht: inbrekers bedreigden schoonmaker

De politie is op zoek naar twee inbrekers die vorig jaar een Amsterdamse coffeeshop binnenglipten. Tijdens hun kraak werden ze op heterdaad betrapt door de schoonmaker. Hij werd vervolgens met de dood bedreigd.

Toen een Amsterdamse schoonmaker op zaterdag 28 augustus 2021 de coffeeshop waar hij werkt (aan de Oudebrugsteeg in Amsterdam) binnentrad, trof hij twee inbrekers. Zij bedreigden hem met de dood en eisten van hem het wachtwoord van de kassa. Dat had het slachtoffer niet en dat namen ze uiteindelijk gelukkig van hem aan.

Wel moest de schoonmaker zijn telefoon aan de inbrekers overhandigen. Het slachtoffer wist te vertellen dat de twee moeiteloos van Nederlands overschakelden naar Arabisch.

Opsporing Verzocht

Beelden van de twee daders werden afgelopen week gedeeld door Opsporing Verzocht. De politie tast namelijk nog in het duister over de identiteit van de twee mannen.

Voor meer informatie, kun je terecht op de website van Opsporing Verzocht. Daar staat ook waar je (anoniem) een tip kunt doorgeven, mocht je weten wie de daders zijn.