Programma Schoonmaak Vakdagen bekend

Programma Schoonmaak Vakdagen bekend

De Schoonmaak Vakdagen staan alweer voor de deur: op 15 en 16 november reizen professionals uit de gehele schoonmaakbranche uit Nederland en Vlaanderen af naar Houten om zich te laten bijpraten, te ontmoeten en geïnspireerd te worden.

Dat onder andere het Nederlands Kampioenschap Glazenwassen op het programma zou staan, dat was al bekend. Nu is ook de rest van het programma gepubliceerd. Op de dinsdag trappen Chrohill en de Plastic Soup Foundation af in het Kennistheater met hun verhaal over de impact van het gebruik van plastic en hoe de schoonmaak daarin haar steentje kan bijdragen. Vervolgens neemt aanbestedingsexpert Octavia Siertsema het podium over om het mkb te laten zien dat ze wel degelijk kunnen meedingen met (Europese) tenders.

Dinsdagmiddag

In de middag neemt geboren en getogen Amsterdammer Tuhrul Cirakoglu je mee in zijn verhaal en dat van de totstandkoming van zijn bedrijf de Frisse Kater. Een echt ondernemersverhaal in de extreme schoonmaak. Het jongerenplatform FM Next Gen sluit de eerste dag af met een interactief event dat in het teken staat van ‘power, interactie en confrontatie’.

Woensdag

Op dag twee betreedt als eerst Appreo het podium, met een sessie over de mogelijkheden van de eigen software om naar meer rendement van je schoonmaakdienstverlening te komen. Alona Marketing vertelt vervolgens hoe je je bedrijf online vindbaar en aantrekkelijk maakt en The Legal Company ziet kansen om de kloof tussen man en vrouw te verkleinen. Natuurlijk staat deze dag ook in het teken van het NK Glazenwassen en het wereldrecord SnelGlazenwassen. Die eerste vind in de ochtend plaats. Van die tweede doet voetbalcommentator Sierd de Vos live verslag. Ook recordhouder glazenwassen Terry Burrows zal van de partij zijn om zijn succesverhaal uit de doeken te doen. En natuurlijk om zijn record te verdedigen.

Beursvloer

Naast het kennisprogramma valt er genoeg te zien en ontmoeten op de beursvloer. Er staan oude bekenden en nieuwe gezichten die allemaal hun innovaties, middelen, materialen en machines komen tonen.

Foto: Festilens

Schoonmaak Vakdagen keren in 2024 terug op 5 en 6 november

Na een succesvolle editie in 2023, keren de Schoonmaak Vakdagen terug in Expo Houten op 5 en 6 november 2024. De beursvloer was niet eerder zo vol als in 2023 en deze stijgende lijn wil de organisatie doorzetten voor de zesde editie van het vakevenement voor de Nederlandse en Vlaamse schoonmaakbranche.

Pensioenfonds Schoonmaak stijgt fors in lijst duurzame pensioenfondsen

Pensioenfonds Schoonmaak stijgt fors in lijst duurzame pensioenfondsen

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkelingen (VBDO) heeft vergelijkend onderzoek uitgevoerd onder 49 pensioenfondsen in Nederland. Daaruit is onder andere weer een lijst opgesteld met een rangschikking van de pensioenfondsen met betrekking tot duurzaamheid. Hierin vinden we ook het pensioenfonds voor de schoonmaak.

Nieuwste innovaties en aandacht voor kwalitatieve schoonmaak bij succesvolle Interclean China

Nieuwste innovaties en aandacht voor kwalitatieve schoonmaak bij...

Van 18 tot en met 20 oktober vond de grootse schoonmaakbeurs Interclean weer plaats. Dit jaar hostte China de beurs in de Chongqing International Convention and Exhibition Centre voor ruim 5500 bezoekers uit binnen- en buitenland. Bijna honderd exposanten prezen hun nieuwste innovaties aan en de bezoekers hadden alle gelegenheid om te netwerken en de nieuwste ontwikkelingen in de schoonmaakbranche te zien.

Marten Kops is de nieuwe directeur van branchevereniging NVZ

Marten Kops is de nieuwe directeur van branchevereniging NVZ

Marten Kops is met ingang van 1 juli 2023 de nieuwe directeur van NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, de branchevereniging voor importeurs en fabrikanten van was-, reinigings-, onderhouds- en desinfectiemiddelen en schoonmaakmachines. Hij volgt Hans Razenberg op die meer dan dertig jaar lang vertegenwoordiger is geweest in de NVZ-branche, een koploper in duurzaamheid.