Leuk ideeën gezocht voor een workshop op Hygiëneforum 2023

Leuk ideeën gezocht voor een workshop op Hygiëneforum 2023

Bedrijven in de schoonmaakbranche die hun best practice of innovatie onder de aandacht willen brengen bij een groter publiek, krijgen de gelegenheid om dit te doen via een workshop op het Hygiëneforum 2023. Het thema: 'Een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne'.

Het Hygiëneforum 2023 vindt plaats op 17 mei 2023 in RAI Amsterdam. VSR organiseert het event in samenwerking met Schoonmakend Nederland, Intercleam en NVZ-Schoon|Hygiënisch|Duurzaam. De organisatie is nog volop bezig om het programma te schetsen. De insteek is om een duidelijke link naar de huidige tijd te leggen in de verschillende plenaire sessies en workshops. Er is nog ruimte om diverse workshops in te plannen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich voor de invulling van een potentiële workshop aanmelden.

Link tussen klant en leverancier

Aan het geven van een workshop zijn wel spelregels verbonden. Zo moet een workshop 40 minuten duren en zijn gebaseerd op het thema: Een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne. Daarbij moet er een duidelijke link zijn tussen klant en leverancier. Het is bijvoorbeeld mogelijk om als schoonmaakbedrijf samen met een klant een best practice toe te lichten, zoals het inrichten van hygiëne op grote evenementen.

Aanmelden?

Kijk voor meer informatie en hoe je je aanmeldt op de website van VSR. Op basis van de (hoeveelheid) aanmeldingen maken de organisatoren een selectie.

Diane van Dijk-Loois, algemeen directeur CSU

Blog Diane van Dijk: Goud voor schoonmaak!

Glimmend gespierde lichamen. Een geconcentreerde blik op de bal. De voorovergebogen houding die explosief verandert in een uitgestrekte smash. Voor de tv zit ik te genieten van het beachvolley dat onder de Eiffeltoren plaatsvindt. Na een drukke werkdag is het heerlijk ontspannen kijken naar de inspanning van de olympische atleten!

Foto: LAV Fotografie

Schrijf je nog tot 14 september in voor de Best Practice Awards 2024

Je hebt nog een kleine twee weken om je best practice in te schrijven voor de grote jaarlijkse Best Practice Awards van de Code Schoonmaak. Het thema dit jaar is Investeer in de schoonmaker. Heb jij een mooi voorbeeld van de ketensamenwerking tussen schoonmaakbedrijf, opdrachtgever en schoonmaker? Worden de schoonmakers bijvoorbeeld betrokken bij nieuwe aanbestedingen of hebben zij inbreng wat betreft werk en werktijden? Hebben de schoonmakers dankzij deze investeringen meer plezier in hun werk? Dan ben je een mooi voorbeeld voor de branche!

Edgar van Engelen (Qualis Insight) over soap rond aanbesteding: "Met open mond heb ik dit gelezen"

Edgar van Engelen (Qualis Insight) over soap rond aanbesteding: "Met open mond heb ik dit gelezen"

Er is al enige tijd reuring rond de aanbesteding die de gemeente Pijnacker-Nootdorp in de markt zette voor de schoonmaak van sportaccommodaties. De aanbesteding voldoet niet in het minst aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en de situatie leidde zelfs tot Kamervragen van CDA-fractievoorzitter Janno Meijer. De gemeente meent echter dat het schoonmaakwerk eenvoudig is en dus is het redelijk dat de prijs doorslaggevend is. Ze hebben ondertussen een partij gevonden die het werk op zich gaat nemen.

Blog Bert van Boggelen: Meld je aan om de Werkdrukmeter te testen

Blog Bert van Boggelen: Meld je aan om de Werkdrukmeter te testen

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak volgt op de voet wat er gebeurt in de schoonmaakbranche. Zeker als het gevolgen heeft voor de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en dus de schoonmakers. Een van de meest in het oog springende cao-afspraken als het gaat om samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, is de werkdrukmeter die verplicht gesteld is bij aanbestedingen met een waarde van 500.000 euro of meer per jaar. Schoonmaakbedrijven dienen in dat geval negen maanden voor en zes maanden na de contractwisseling de werkdrukmeter uit te voeren. Dit om goed te monitoren of de wisseling niet voor (onbedoelde) verhoogde werkdruk heeft geleid. En om tips te krijgen hoe het nog beter kan.