Adlatus Robotics wint CMS Purus Innovation Award

Adlatus Robotics wint CMS Purus Innovation Award

Voor de tweede keer wint het jonge bedrijf Adlatus Robotics de Purus Innovation Award tijdens de schoonmaakvakbeurs CMS. De Duitse fabrikant van schoonmaakrobots kwam als beste uit de bus in de categorie 'Digital Tools and Systems' met haar nieuwe kunstmatige intelligentie software Teams 2020. "Met hun service robots en innovatieve oplossingen, draagt Adlatus bij aan de verandering van de schoonmaaksector in een vooruitstrevende branche", aldus de jury. Volg Service Management op LinkedIn:

Schoonmaakteam bestaande uit medewerker en zijn schoonmaakrobot(s)

Het prijswinnende softwaresysteem Teams 2020 is een mens-machine interface ondersteund door kunstmatige intelligentie. Het systeem creëert als het ware een team dat bestaat uit de menselijke schoonmaakmedewerker en zijn autonome schoonmaakrobot(s). Het intelligente netwerk van systemen zorgt ervoor dat ‘vloten van schoonmaakrobots’ allerlei schoonmaaktaken kunnen uitvoeren. Volgens de jury zorgt dit voor een flinke boost van de productiviteit, vooral wanneer het gaat om grote ruimten die schoongemaakt moeten worden.


LEES OOK: Adlatus Robotics start uitbreiding naar de Benelux


Goede samenwerking tussen medewerker en robot

Teams 2020 zorgt voor een goede verdeling van het werk: de robots kunnen tijdrovende en herhaaldelijk werk bijna volledig zelfstandig uitvoeren, terwijl de menselijke leden van het team de verschillende processen monitoren. Zo kunnen zij zich focussen op de taken die niet door robots (alleen) uitgevoerd kunnen worden.

Schoonmaak als vooruitstrevende branche

De jury was laaiend enthousiast over het systeem van Adlatus, vooral met het oog op de krappe arbeidsmarkt, waarbij het tekort aan goede schoonmaakmedewerkers het belang van de schoonmakers nog eens extra benadrukt. Ook draagt Teams 2020 volgens de jury groots bij aan het beeld van de schoonmaaksector als een vooruitstrevende branche.


LEES OOK: Autonome schoonmaakrobot maakt opmars


Winnaars in andere categorieën

Naast de categorie ‘Digital Tools and Systems’, kennen de Purus Innovation Awards ook nog drie andere categorieën. Dit zijn de andere winnaars:

  • In de categorie ‘Grote Machines’: De Comac C 85 NSC vloerreinigingsmachine van KENTER Bodenreinigungsmaschinen Vertriebs- und Service GmbH
  • In de categorie ‘Kleine Machines’: De Husqvarna Automower 535 AWD van Husqvarna Deutschland GmbH
  • In de categorie ‘Materialen’: De Dust Stop van Hako GmbH