Nilfisk introduceert autonome reinigingsrobot: de Liberty SC50

Nilfisk brengt haar eerste autonome reinigingsmachine op de markt: de Liberty SC50. "We hebben aandachtig geluisterd naar de wensen rondom autonome reinigingsoplossingen, die lange tijd gezien werden als de toekomst", zegt Pierre Mikaelsson, hoofd van Global R&D bij  Nilfisk. "Dat is waarom wij partnerschappen zijn aangegaan met vooraanstaande technologiebedrijven."Volg Service Management op LinkedIn:

Nilfisk’s autonome reinigingsrobot Liberty SC50 is een nauwkeurige en zorgvuldige schrobzuigmachine die gecertificeerd is volgens de meest recente veiligheidsnormen betreffende autonome reinigingsmachines. “De ambitie achter de ontwikkeling van de machine is om autonome reiniging eenvoudig en productief te maken, waarbij de gebruiker zoveel mogelijk flexibiliteit wordt geboden bij het dagelijks gebruik van de machine”, aldus Mikaelsson.


LEES OOK: Drie vragen aan drie robotfabrikanten: ‘De combinatie mens en machine is essentieel’


De Nilfisk Liberty SC50 beschikt over drie reinigingsprogramma’s

  1. Fill-in: De gebruiker rijdt langs de buitenrand van het te reinigen oppervlak. De machine gebruikt vervolgens de meest efficiënte route om het vloeroppervlak te reinigen, zonder tijdrovende programmering
  2. CopyCat: De gebruiker rijdt de route zoals die gereinigd moet worden, de Liberty herhaalt dit vervolgens oneindig vaak op exact dezelfde manier
  3. Manual: De schrobzuigmachine kan ook gebruikt worden als een handmatige schrobzuigmachine voor ad hoc werkzaamheden

Toegevoegde waarde leveren

“Gebaseerd op de feedback die we krijgen van huidige gebruikers van de Liberty SC50, geloven we echt dat autonome reinigingsmachines in een volwassen fase terecht zijn gekomen waar ze werkelijk toegevoegde waarde leveren – in het bijzonder wanneer ze eenvoudig en flexibel in gebruik zijn vanaf het eerste moment”, sluit Mikaelsson af.


LEES OOK: Schoonmaakrobots: na schrobben ook vegen en stofzuigen