Discussiepanel: de toekomst van robotisering en digitalisering

Discussiepanel: de toekomst van robotisering en digitalisering

Aanstaande vrijdag, 6 november, organiseert Service Management een interessant discussiepanel tijdens Interclean Amsterdam online. Tijdens deze Engelstalige sessie bespreken 3 experts de toekomst van robotisering en digitalisering in de professionele schoonmaak, onder leiding van moderator Paul Harleman. Volg Service Management op LinkedIn:

Wie wil deelnemen kan zich opgeven via de website van de Interclean.

Stellingen

Tijdens het panel discussiëren experts Hazel Wenzel, Regional Marketing Manager Global bij Tork, Niels van den Berg, CEO bij CleanJack en Peter Kwestro, Global Business Development Director bij Gaussian Robotics, over een aantal stellingen. Deze hebben betrekking op de technologische ontwikkelingen in de schoonmaakmarkt de komende vijf jaar:

  • Mensen zijn een complex onderdeel van het schoonmaakproces. Zij kunnen ziek worden, werken niet 24/7 achter elkaar door en leveren niet altijd dezelfde kwaliteit. Zoals ook in andere beroepsgroepen, zal het menselijke deel van de schoonmaak afnemen, omdat machines beter presteren.
  • Welke slimme schoonmaakoplossingen en machines verwacht je de komende vijf jaar en wat kun je ermee?
  • 75% van het toezicht en training zal binnen vijf jaar uitgevoerd worden met behulp van software en virtuele tools.
  • Schoonmaakrobots ontwikkelen snel, welke nieuwe eigenschappen verwacht je de komende vijf jaar van schoonmaakrobots?
  • Wat is er over vijf jaar beschikbaar op het gebied van software om het management binnen schoonmaak te ondersteunen?

Het discussiepanel vindt plaats op vrijdag 6 november en duurt van 11.00 tot 11.45 uur. Wie wil deelnemen kan zich opgeven via de website van de Interclean.

Lees ook:

Nexaro NR 1500 voldoet als eerste robotstofzuiger aan nieuwste veiligheidsnorm commerciële schoonmaakrobots

Nexaro NR 1500 voldoet als eerste robotstofzuiger aan nieuwste veiligheidsnorm commerciële schoonmaakrobots

De autonome robotstofzuiger Nexaro NR 1500 is de eerste compacte stofzuigrobot ter wereld die voldoet aan de nieuwste internationale veiligheidsnorm IEC 63327 voor commerciële schoonmaakrobots. De norm is eind vorig jaar aangenomen. De naleving van de veiligheidsnorm en de machinerichtlijn 2006/42/EG werd gecontroleerd en bevestigd door het onafhankelijke testbureau TÜV Süd.

Huml (Tennant): "X4 ROVR-robotschrobmachine meer dan schoonmaakmachine"

Huml (Tennant): "X4 ROVR-robotschrobmachine meer dan schoonmaakmachine"

Tennant Company, wereldleider in ontwerp-, productie- en marketingoplossingen, heeft de volledige specificaties en mogelijkheden onthuld van de nieuwe X4 ROVR autonome vloerschrobmachine.

Tennant kondigt lancering nieuwe robot aan

Tennant kondigt lancering nieuwe robot aan

Ontwikkelaar en producent van schoonmaakrobots Tennant kondigt aan in het tweede kwartaal van 2024 een nieuwe machine te lanceren. De robot heet X4 ROVR en is de eerste autonomous mobile robot (AMR) in het wagenpark van Tennant.

Workshop over robotisering in de praktijk overtuigt schoonmakers

Workshop over robotisering in de praktijk overtuigt schoonmakers

Hoe zit het met de duurzaamheid binnen de schoonmaakbranche? En op welke manier kun je robotisering op de werkvloer inzetten? Dat en meer kwam aan de orde tijdens een event dat was georganiseerd door Nederrijn Schoonmaak en DrieGasthuizenGroep. De middag kan als geslaagd de boeken in, constateren beide partijen die al jarenlang een goede samenwerking hebben.