Raggers maakt jeugd enthousiast voor het schoonmaakvak op Techniek Driedaagse

Raggers maakt jeugd enthousiast voor het schoonmaakvak op Techniek Driedaagse

Stofzuigen op grote hoogte, werken met een Imop en werken met de gumbuster. Het zijn verschillende aspecten uit het schoonmaakvak waarmee Raggers de jeugd enthousiast wil maken voor het vak. Dit gebeurt tijdens de Techniek Driedaagse van TechNet Amstel & Venen.

In drie dagen tijd gaan meer dan 4000 leerlingen aan de slag met alles wat techniek te bieden heeft. De zesde editie van TechNet Amstel & Venen vindt plaats op 3, 4 en 5 oktober in de grote hal van Van Vliet Containers in Aalsmeer. De jeugd kan kiezen uit vijftig workshops op het gebied van Duurzaamheid, Bouw, Automotive & Logistiek, Robotica, Installatietechniek, ICT & Nieuwe Media, Metaal & Kunststof en de nieuwe branchehoek Maritiem.

Stofzuigen op grote hoogte

Schoonmaakbedrijf Raggers is dit jaar wederom present bij het event. "Vorig jaar hebben samen met de kinderen tandpasta gemaakt, onder het mom van 'wij weten wat goed poetsen is'. Dit was zo'n enorm succes dat wij ook dit jaar weer ons steentje gaan bijdragen aan deze beurs", vertelt commercieel directeur Chantal van Amerongen. Dit jaar kunnen de jongeren bij de stand van Raggers kennismaken met stofzuigen op grote hoogte, het werken met een Imop en het werken met de gumbuster.

Veelzijdig en stoer beroep

Van Amerongen: "Wij vinden het belangrijk om de jongeren te laten zien dat werken binnen een schoonmaakbedrijf meer is dan enkel het regulier schoonmaakwerk. Het is goed om te laten zien hoe divers en veelzijdig werken binnen een schoonmaakbedrijf is en dat er volop doorgroeimogelijkheden zijn. Wij verzorgen bijvoorbeeld ook technische schoonmaak. Wij reinigen met een stoer en vakkundig specialistisch team installaties, roltrappen, liften (in- en uitwendig), reinigen op grote hoogte en werken met veel prachtige en nieuwe schoonmaakmachines. Wij willen laten zien dat schoonmaken ook echt een stoer beroep is."

Jongeren laten doorgroeien in vak

Het laten proeven aan het vak en de jongeren hierbij betrekken, werpt zijn vruchten af, merkt ze. "Zo hebben wij binnen ons bedrijf veel jongeren werken die bij ons in opleiding zijn. Deze jongeren stromen binnen in de schoonmaak en mogen alle facetten binnen ons bedrijf leren kennen; schoonmaak, technische schoonmaak, leidinggeven, handymantaken, kantoortaken... Zo kunnen de jongeren bij ons doorgroeien naar een rol die bij hen past. Het geeft energie om jongeren, die onze toekomst zijn, te mogen begeleiden. Daarom gaan wij zeer regelmatig naar de scholen om hierover te vertellen en sluiten wij ons graag aan bij de Technische Driedaagse."

Service Management wenst iedereen een spetterend 2025!

Service Management wenst iedereen een spetterend 2025!

Het nieuwe jaar is officieel van start. Service Management wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar!

Kabinet wil taaleis in Participatiewet behouden

Kabinet wil taaleis in Participatiewet behouden

Het beheersen van de Nederlandse taal is cruciaal om te integreren en goed mee te kunnen doen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Het kabinet wil daarom de taaleis behouden in de Participatiewet. Dit schrijft staatssecretaris Jurgen Nobel van Participatie en Integratie in beantwoording op vragen van het parlement over het wetsvoorstel Participatiewet in balans.

1 schoonmaakbedrijf failliet in november

1 schoonmaakbedrijf failliet in november

In november zijn er meer faillissementen gevallen dan in de maand ervoor. Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het om 19 meer failliet verklaarde bedrijven. Dat is een stijging van 6 procent.

Kabinet helpt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt

Kabinet helpt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt

Met een nieuwe wet 'Van school naar duurzaam werk' gaat het kabinet jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt beter helpen. Minister Bruins (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), staatssecretaris Nobel (Participatie en Integratie) en staatssecretaris Paul (Funderend Onderwijs en Emancipatie) willen de overstap van onderwijs naar de arbeidsmarkt verbeteren, om zoveel mogelijk arbeidspotentieel te benutten. Door de nieuwe wet krijgen jongeren die dat nodig hebben ondersteuning van scholen, doorstroompunten en gemeenten, die daarbij verplicht samenwerken. Deze ondersteuning is er voor jongeren tot 27 jaar van het mbo, vso, pro en vroegtijdig schoolverlaters.