Het kan weer: subsidie aanvragen voor Tel mee met Taal

Het kan weer: subsidie aanvragen voor Tel mee met Taal

Op 1 januari start de nieuwe subsidieronde voor het verbeteren van de basisvaardigheden van werknemers. Een mooie kans voor werkgevers om met het budget scholing te regelen die leidt tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van hun werknemers. Bijkomend voordeel is dat het risico op armoede in de schoonmaaksector zo vermindert.

Investeren in basisvaardigheden, zoals taal, rekenen of digitale vaardigheden, op de werkvloer is gunstig voor zowel werknemer als werkgever. Het verkleint de kans op fouten en vermindert werkstress en ziekteverzuim. Anderzijds groeit vaak het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van werknemers. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing voor hun werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor hun bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan, zoals tijdelijke arbeidsplaatsen. Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Bovendien is de subsidie te gebruiken voor meerdere opleidingstrajecten.

Voorwaarden

Werkgevers kunnen van 1 januari tot en met 29 februari 2024 de subsidie Tel mee met Taal aanvragen. Er zijn wel voorwaarden gekoppeld aan het aanvragen van subsidie. Meer informatie staat op de website van Tel mee met Taal.

Lees ook: