Vitaliteit op de werkvloer: een noodzaak voor succes

Vitaliteit op de werkvloer: een noodzaak voor succes

Een vitale werkomgeving is niet langer slechts een wenselijke toevoeging, maar een strategische noodzaak. Hoe draagt een gezonde werkplek bij aan het welzijn en de productiviteit van medewerkers? En waarom wordt het steeds meer een onmisbare arbeidsvoorwaarde?

Vitaliteit op de werkvloer is een thema dat steeds meer aandacht krijgt in het bedrijfsleven. Een vitale medewerker is fysiek en mentaal in balans, wat direct invloed heeft op de productiviteit, creativiteit en het verminderen van ziekteverzuim. Het creëren van een vitale werkomgeving gaat verder dan het aanbieden van gezonde snacks of fitnessfaciliteiten. Het vraagt om een integrale benadering waarbij zowel fysieke als mentale gezondheid centraal staan.

Vitaliteit als arbeidsvoorwaarde

In een tijd waarin het behouden van talent steeds moeilijker wordt, zijn vitale arbeidsomstandigheden een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden. Onderzoek toont aan dat bedrijven die actief investeren in het welzijn van hun medewerkers niet alleen een lager ziekteverzuim hebben, maar ook een hogere werknemerstevredenheid. Dit leidt tot een betere werksfeer en een hogere loyaliteit onder medewerkers, wat van cruciaal belang is in de huidige ‘war for talent’.

Gezonde voeding op de werkvloer draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid van medewerkers, maar ook aan hun mentale scherpte en concentratievermogen.
Gezonde voeding op de werkvloer draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid van medewerkers, maar ook aan hun mentale scherpte en concentratievermogen.

Bedrijfscatering als drijvende kracht

Bedrijfscatering speelt een cruciale rol in het creëren van een gezonde werkplek. Gezonde voeding op de werkvloer draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid van medewerkers, maar ook aan hun mentale scherpte en concentratievermogen. Dit leidt tot een verhoogde productiviteit en een lagere kans op burn-out. Het aanbieden van gezonde en evenwichtige maaltijden op kantoor is daarom een investering die zich op meerdere fronten terugbetaalt.

Hoewel gezonde voeding een belangrijk onderdeel is van vitaliteit, gaat het ook verder dan dat. Leo Catering begrijpt dit en heeft daarom een concept ontwikkeld dat meer biedt dan alleen maaltijden. Samen met hun partner Mind & Health, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de vitaliteit van de werkende mens, heeft Leo Catering een lifestyle traject voor bedrijven opgezet. Dit programma combineert gezonde voeding met een breed scala aan trainingen en workshops, waar onderwerpen zoals beweging, mentale gezondheid en stressmanagement aan bod komen.

Vitaliteit op de werkvloer is geen trend, maar een blijvende noodzaak.
Vitaliteit op de werkvloer is geen trend, maar een blijvende noodzaak.

Een integrale aanpak voor succes

Vitaliteit op de werkvloer is geen trend, maar een blijvende noodzaak. Door te investeren in de gezondheid en het welzijn van medewerkers, creëer je een sterke basis voor een succesvol bedrijf. Dit vraagt om een integrale aanpak waarin fysieke en mentale gezondheid centraal staan.

Dit artikel is gesponsord door Leo Catering.

Aanbesteding eten en drinken 45 rijkskantoren: waarom 350 waterpunten?

Aanbesteding eten en drinken 45 rijkskantoren: waarom 350 waterpunten?

De komende maanden wordt in de rijkskantoren die door het CFD worden gefaciliteerd de huidige 1.000 koffiemachines vervangen door zo'n 650 moderne en duurzame verse bonen-apparaten. Daarnaast worden in totaal zo'n 350 waterpunten geïnstalleerd. Waarom is er voor dat aantal gekozen?

Maurits Tofohr: 'We kijken altijd wat er beter kan.'

'De toekomst is uncatering'

De cateraar die de catering wereld opschudt. Zo zou je Join Program kunnen omschrijven, Oftewel: foodservice van de toekomst. Lekker én gezond eten staat centraal, efficiënter en met een kleinere footprint.

Implementatieadviseur Iris de Bruin en Gunther Buxtorff, opdrachtgever en Productmanager Ontmoeten en Voeden, beide van het CFD.

Aanbesteding eten en drinken 45 overheidsorganisaties: 'Gebruiker heeft voor 30 procent meebeslist'

Per 1 september zijn bij het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening, de facilitaire dienstverlener voor 45 overheidsorganisaties waaronder de Belastingdienst, nieuwe contracten catering en drankenvoorziening in werking getreden. Gunther Buxtorff en Iris de Bruin blikken terug op het aanbestedingstraject. Een van de bijzonderheden: maar liefst 30% van het totaal aantal punten werd toegekend via een belevingstest en een publieksjury.

Visie op aanbieden eten en drinken Centrum voor Facilitaire Dienstverlening  

Visie op aanbieden eten en drinken Centrum voor Facilitaire Dienstverlening

De visie van CFD, een van de vier facilitaire concerndienstverleners van het Rijk, op het verstrekken van smakelijk en gezond eten en drinken op een duurzame manier in de panden van de Rijksoverheid, kent de volgende onderdelen en uitgangspunten.