Sinds 2014 is de afdeling Facilitair Management van De Nederlandsche Bank (DNB) een regieorganisatie. In de organisatie is contract- en leveranciersmanagement als functie belegd.
Het formeel inrichten van de functie heeft geleid tot risicobeheersing, kostenbeheersing, contract-naleving, verbeterde kwaliteit, meer transparantie, een blijvende ’fit’ van vraag en aanbod en meer tijd, vertrouwen en loyaliteit.
In een artikel in Facto Magazine nr. 12 van december 2017 beschrijven Jackie Gravesteijn-Rijkoort en Boudewijn Löwenthal van De Nederlandsche Bank hoe ze de regiecyclus hebben opgezet en hoe deze in de praktijk werkt.
Jackie Gravesteijn en Boudewijn Löwenthal zijn beide Contract- en leveranciersmanager bij de afdeling Facilitair Management bij De Nederlandsche Bank.
Binnen de afdeling Facilitair Management (FMA) bij De Nederlandsche Bank wordt sinds 2016 contract- en leveranciersmanagement toegepast aan de hand van de regiecyclus.
Het doorlopen van alle fases van de regiecyclus leidt tot een goede en transparante en doordachte wijze van organiseren van contract- en leveranciersmanagement.
In het artikel komend de volgende onderwerpen aan bod:
- Wat was de aanleiding voor het ontwikkelen van de regiecyclus?
- Wat is de doelstelling van de regiecyclus?
- Hoe ziet de cyclus er uit en welke stappen worden erin doorlopen?
- In welk opzicht is de regiecylus een goed stuurmiddel om tijdig de juiste acties in gang te zetten, zodat na elke fase de juiste resultaten behaald worden?
Gratis download nu beschikbaar!
Het complete artikel is nu als gratis download beschikbaar via onderstaande rode downloadbutton.
Lees ook:
10 tips voor het inrichten van contractmanagement
Contractmanagement catering: 10 aandachtspunten