Alles over Duurzame voeding

Erasmus MC stapt over op zeven eetmomenten per dag

Erasmus MC stapt over op zeven eetmomenten per dag

Tijdens World Nutrition Day presenteerde het Erasmus MC het vernieuwde eet- en drinkconcept 'Goed Eten, met liefde gemaakt'. Het ziekenhuis vervangt de drie traditionele maaltijden door zeven gevarieerde eetmomenten per dag, met nadruk op plantaardige, eiwitrijke voeding en duurzaam servies.

Lokale voeding in de werkomgeving: de geleerde lessen van Radboud Universiteit

Lokale voeding in de werkomgeving: de geleerde lessen van Radboud...

Een project van de Radboud Universiteit om medewerkers te stimuleren lokale producten te kopen, toont aan dat er weinig animo is voor het aankopen van lokale boodschappen in de werkomgeving voor thuisgebruik. Campus & Facilities deelt de inzichten en lessen voor FM.

Van chocola naar mueslirepen: UMC Groningen zet in op gezonde voeding

Van chocola naar mueslirepen: UMC Groningen zet in op gezonde voeding

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wil volledig overstappen op een gezond en duurzaam assortiment. Met een aanbod van 80 procent gezonde producten draagt het ziekenhuis nu bij aan de visie van het Nationaal Preventieakkoord.

Koffiespecialist maakt sociale én klimaat-slimme impact met 11.000 koffieboeren in Ethiopië

Koffiespecialist maakt sociale én klimaat-slimme impact met 11.000...

Koffiespecialist MAAS is een nieuw project gestart in Ethiopië. Doel is de lokale teelt en verwerking van koffie nog veel duurzamer te maken dan deze al was. Het is een nieuw hoofdstuk in het verhaal van het bedrijf. "Over koffie valt net zoveel te vertellen als over wijn."

Norm voor gezond aanbod eten en drinken in ziekenhuizen

Norm voor gezond aanbod eten en drinken in ziekenhuizen

Het programma 'Goede Zorg Proef Je' heeft minimale eisen geformuleerd, waar een gezond en duurzaam voedingsaanbod aan moet voldoen. Ziekenhuizen hebben zo scherper in beeld hoe ze scoren in hun ambitie om duurzaamheidsdoelstellingen halen.