FNV Schoonmakers kiezen eigen regering en parlement

FNV Schoonmakers kiezen eigen regering en parlement

FNV Schoonmaak heeft een nieuwe regering en een nieuw parlement gekozen. Dat gebeurde dinsdag in de Burcht in Amsterdam. De leden wezen Khadija Tahiri, ziekenhuisschoonmaker uit Noord-Holland, aan als President van Schoonmakers. Voor haar is dat de derde keer.

De afgelopen maanden werden er tijdens verschillende FNV-ledenbijeenkomsten in het land vertegenwoordigers gekozen onder schoonmakers. Die gekozen vertegenwoordigers kwamen dinsdag voor het eerst bijeen in De Burcht in Amsterdam om beëdigd te worden tot lid van het schoonmaakparlement. De Burcht was ook in 2011 het toneel van de beëdiging van het allereerste schoonmaakparlement. Die is opgericht om schoonmakers een stem te geven en uit de onzichtbaarheid te krijgen. De leden spreken zich onder meer uit over actuele kwesties.

Dit is hoe BEZIELING uitziet. Hup schoonmakers. Via @LeonVerdonschot vanaf schoonmakersparlement @FNVschoongenoegpic.twitter.com/Gt8y7Ezfy8

— Ron Meyer (@MeyerRon) October 31, 2017

De vijftig nieuwe leden verkozen meteen hun twaalfkoppige regering. Naast Kadija Tahiri, die opnieuw president werd, werd Glenn Bruynius, schoonmaker op Schiphol, benoemd als vicepresident. Haagsehyena Ibo, Hounaine, Elo Delgado, Natalia, Nadine, Abdel, Michael Steijger, Jos Welsink Dekkers, Kapi Lijfrock en Anand Nabi zijn de andere nieuwe leden van de regering van schoonmakers.

12 nieuwe regeringsleiders #schoonmaak parlement met Khadija als president en Glen als vice voorzitter pic.twitter.com/gWqq9c3qxT

— Fatima EL Mourabit (@Fati75) October 31, 2017

De verkiezingen vinden plaats na elk afgerond cao-traject; de zittingsperiode valt samen met de looptijd van de cao Schoonmaak.

Lees ook:
FNV brengt vuur in cao-onderhandelingen schoonmaak
FNV geeft eigen schoonmakers voorlopig nog geen contract

"Persoonlijke contactmomenten onmisbaar voor nieuwe cao"

"Persoonlijke contactmomenten onmisbaar voor nieuwe cao"

In de nieuwe uitgave van het magazine Schoon. van brancheorganisatie Schoonmakend Nederland geeft Ron Fennema uitleg over het uitstel van de cao-onderhandelingen. "Persoonlijke contactmomenten zijn onmisbaar om goed tot een nieuwe cao te komen."Volg Service Management op LinkedIn:

Renate Bos (FNV) over cao-schoonmaak: "Looneis van vijf procent blijft staan" 

Renate Bos (FNV) over cao-schoonmaak: "Looneis van vijf procent blijft staan"

FNV Schoonmaak houdt de afgekondigde looneis van 5 procent dit jaar ook aan bij de onderhandelingen voor de cao-schoonmaak. Bestuurder Renate Bos: "We moeten niet alleen kijken naar 2020, want 2019 en 2018 waren goede jaren voor de schoonmaakbedrijven."<span class="Apple-converted-space"> </span>Vooruitblik cao-schoonmaakVolg Service Management op LinkedIn:

SieV geeft visie op cao-onderhandelingen: 'doet wenkbrauwen fronsen'

SieV geeft visie op cao-onderhandelingen: 'doet wenkbrauwen fronsen'

Maurice Rutgrink, voorzitter van branchevereniging SieV geeft in een brief zijn visie op de cao-onderhandelingen. Hij reageert daarbij op het feit dat SieV niet aan de onderhandelingstafel zit. "Een gang van zaken die de wenkbrauwen doet fronsen."Volg Service Management op LinkedIn:

Schoonmakend Nederland: "Corona bepalend voor cao-schoonmaak"

Schoonmakend Nederland: "Corona bepalend voor cao-schoonmaak"

De cao van de schoonmaaksector loopt af in juni 2021. Reden voor de werkgevers (Schoonmakend Nederland, voorheen OSB) en de werknemers (vertegenwoordigd door FNV en CNV) om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Om te stemming te peilen, interviewt <em>Service Management</em> de drie partijen. Als tweede Schoonmakend Nederland. <span class="Apple-converted-space"><a href="https://servicemanagement.nl/jan-kampherbeek-cnv-onderhandelen-cao-schoonmaak-wordt-gepuzzel/">Hier lees je het interview met CNV Vakmensen terug</a>.</span>Volg Service Management op LinkedIn: