EW Facility Services gaat een week lang 'on tour' voor het goede doel

EW Facility Services gaat een week lang 'on tour' voor het goede doel

Hoe zorg je in tijden van thuiswerken en gedeeltelijk gesloten locaties voor verbinding tussen collega's en organisatie? Een vraagstuk waar het afgelopen jaar iedere organisatie mee te maken kreeg. Ook EW Facility Services. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur, vertelt: "We hechten veel waarde aan een sterke verbinding tussen collega's onderling en met onze opdrachtgevers en leveranciers. Samenwerken, elkaar ontmoeten en leuke dingen doen horen daar zeker bij. Daarom gaan we met EW on Tour. Een sportieve competitie waarmee we ook nog eens geld verzamelen voor het goede doel Stelvio for Life."

Sportieve kilometers maken

Tijdens EW on Tour gaan collega’s van EW Facility Services landelijk een week lang sportief de strijd met elkaar aan. Ze strijden tegen elkaar in teams, ingedeeld naar de verschillende regio’s en kantoren van de organisatie. De teams proberen om gedurende de week in estafettevorm zoveel mogelijk kilometers te maken. Gezien de spreiding door heel het land starten en finishen de teams in hun eigen regio, maar wel op een centraal moment.

De aftrap was afgelopen vrijdag 16 april om 8 uur en de finish is een week later op vrijdag 23 april om 12 uur. De teams bepalen zelf hoe ze de finishlijn bereiken, zolang het maar op een sportieve manier is. Fietsen, wandelen, rennen, skeeleren, steppen, kanoën, paardrijden; alles kan en mag. Uiteraard houden alle teams tijdens hun activiteiten rekening met de geldende coronamaatregelen.

Opdrachtgevers doen mee voor het goede doel

Tijdens de estafettetocht verdienen de teams bonuskilometers wanneer zij zoveel mogelijk locaties van opdrachtgevers en leveranciers aandoen. Zo wordt ook met deze relaties de verbinding gezocht en dragen ze tegelijkertijd gezamenlijk op een leuke en laagdrempelige manier bij aan het goede doel. Want met elke kilometer die wordt afgelegd, doneert EW Facility Services 1 euro aan Stelvio for Life.

Cornelissen: “Deze organisatie heeft tot doel geld op te halen voor het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). In CPCT werken artsen, onderzoekers en heel veel Nederlandse ziekenhuizen samen om voor iedere patiënt met kanker de beste behandeling te vinden. Er zijn verschillende onderzoeken naar de behandeling van kanker, maar juist de eigenzinnige en innovatieve manier waarop het CPCT hiernaar kijkt, past bij onze organisatie. Daarom zetten wij ons hier al sinds 2012 voor in.”

Op de skippybal

Afgelopen vrijdagochtend vond het startschot onder meer plaats bij het kantoor van EW Facility Services in Arnhem. Financieel Directeur Chris van Galen legde de eerste meters af per skippybal, waarmee direct de eerste bonuspunten voor ‘ludieke verplaatsingsmethode’ werden gescoord. Aan het einde van de week maakt het schoonmaakbedrijf de totale opbrengst bekend.

Lees ook:

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Minister Beljaarts van Economische Zaken zet zich via het Regeerprogramma in om de last die Nederlandse (mkb-)ondernemers ervaren door regeldruk te verlagen. Onderdeel daarvan is dat het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) nadrukkelijker hierover kan adviseren bij Europese en Nederlandse wetsvoorstellen. Een wetswijziging om dit permanent te doen, wacht nog op behandeling in de Tweede Kamer. Daarom heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel om daarop vooruitlopend de tijdelijke status van het ATR te verlengen, om toch regeldruk te kunnen aanpakken.

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar verlies-verlies!

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar...

Het is ondertussen wel bekend: de Belastingdienst gaat vanaf 1 januari weer controleren of zzp'ers niet worden ingehuurd voor werk dat eigenlijk in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. Echter, onder druk van de Tweede Kamer krijgen bedrijven die de wet overtreden door schijnzelfstandigen in te huren toch niet allemaal een boete. De reden? Er is veel onrust onder zzp'ers en bedrijven over een wet die al bijna tien jaar niet wordt gehandhaafd.