Facilicom Group verkoopt activiteiten Verenigd Koninkrijk en Ierland aan Kingdom Services Group

Facilicom Group verkoopt activiteiten Verenigd Koninkrijk en Ierland aan Kingdom Services Group

Facilicom Group, moederorganisatie van onder meer het Nederlandse schoonmaakbedrijf Gom, verkoopt zijn schoonmaak- en beveiligingsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan Kingdom Services Group. De overdacht van de activiteiten is per direct.

Facilicom Group heeft als strategisch uitgangspunt dat al zijn bedrijven een toppositie in facilitaire dienstverlening moeten nastreven. In Nederland behoort Facilicom Group met zijn activiteiten tot de topspelers en is het actief in alle domeinen van de facilitaire wereld. In België geldt dit voor de schoonmaakactiviteiten en ziet Facilicom ruimte om ook op de andere activiteiten tot de top te gaan behoren.

Beperkte dienstverlening in de UK

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland is Facilicom alleen actief in schoonmaak- en beveiligingsdiensten. Met een omzet van ongeveer 50 miljoen en een personeelsbestand van 2.000 medewerkers pasten de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland niet meer in de strategie van de Group. Verder is de afstand naar de top van de facilitaire dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk een grote, zo stelt het bestuur in een verklaring.

Focus op Nederland én België

Om die redenen heeft Facilicom Group dan ook besloten zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland af te stoten en zich volledig te focussen op zijn activiteiten in Nederland en België. In Kingdom Services Group heeft Facilicom voor de medewerkers én opdrachtgevers een waardige partij gevonden.

Behoud van de waarden van een familiebedrijf

Ook Kingdom is een familiebedrijf met waarden die aansluiten bij die van Facilicom. Daar waar Kingdom dominant actief is in beveiliging, is Facilicom in het Verenigd Koninkrijk en Ierland dat in schoonmaak. Beide organisaties vullen elkaar, voor wat betreft het portfolio, mooi aan, staat eveneens in de verklaring te lezen.

De overdracht heeft inmiddels plaats gevonden. Alle medewerkers, inclusief management, gaan over naar Kingdom Services Group.

Lees ook:

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Minister Beljaarts van Economische Zaken zet zich via het Regeerprogramma in om de last die Nederlandse (mkb-)ondernemers ervaren door regeldruk te verlagen. Onderdeel daarvan is dat het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) nadrukkelijker hierover kan adviseren bij Europese en Nederlandse wetsvoorstellen. Een wetswijziging om dit permanent te doen, wacht nog op behandeling in de Tweede Kamer. Daarom heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel om daarop vooruitlopend de tijdelijke status van het ATR te verlengen, om toch regeldruk te kunnen aanpakken.

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar verlies-verlies!

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar...

Het is ondertussen wel bekend: de Belastingdienst gaat vanaf 1 januari weer controleren of zzp'ers niet worden ingehuurd voor werk dat eigenlijk in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. Echter, onder druk van de Tweede Kamer krijgen bedrijven die de wet overtreden door schijnzelfstandigen in te huren toch niet allemaal een boete. De reden? Er is veel onrust onder zzp'ers en bedrijven over een wet die al bijna tien jaar niet wordt gehandhaafd.