Gom: "Opdrachtgevers wensen meer flexibele schoonmaakdienstverlening"

Schoonmaakbedrijf Gom introduceert een nieuwe contractvorm: Flex. "Daarmee geven we antwoord op de vraag vanuit de markt naar meer flexibele schoonmaakdienstverlening."

"Wat vóór corona al meer zichtbaar werd, heeft tijdens de pandemie een boost gekregen: de wens van opdrachtgevers naar meer flexibele schoonmaakdienstverlening", aldus Björn Weertman, operationeel directeur van Gom. "Deze nieuwe contractvorm past bij de veranderende behoefte aan schoonmaakdienstverlening."

Binnen de week op- en afschalen

Het FLEX-contract kent drie niveaus met extra, optionele modules. Het eerste niveau bestaat uit de vaste elementen die altijd schoonmaak vragen. Het tweede niveau bestaat uit geplande flexibiliteit, waarvoor (gebouw)data wordt gebruikt om te voorspellen wat de behoefte aan schoonmaak gaat zijn. Als laatste biedt ad hoc flexibiliteit de mogelijkheid om binnen de week op- en af te schalen of extra services in te zetten. Dit laatste gebeurt binnen vooraf met elkaar vastgestelde bandbreedtes.

Weertman: "Door daar transparant over te zijn, kunnen we verwachtingen van opdrachtgevers en medewerkers ook echt waarmaken. Hoewel Flex voor elke sector interessant kan zijn, is het niet automatisch de beste oplossing voor al onze opdrachtgevers. We starten altijd met een scan om te zien of het de juiste vorm is, passend bij de wensen van de opdrachtgever."

Hybride werken en leren

Veel organisaties denken nog na over hoe de werk- of leeromgeving post-Corona eruit moet zien. Hybride werken en leren neemt een vlucht. "We zien dat ook in onderzoeken van bijvoorbeeld TNO", zegt Weertman. "De functie van kantoren en onderwijsgebouwen komt daarmee deels te liggen bij het stimuleren van ontmoeting. De extra servicemodule ondersteunt hierin de veilige en gastvrije beleving op de dagen dat bezoekers aanwezig zijn op locatie. Op rustige dagen is er juist de mogelijkheid om de schoonmaakinzet tot het minimale te beperken. Daarmee betaal je als opdrachtgever alleen voor waar je behoefte aan hebt. Voorheen stond dit vaak voor een heel jaar vast."

Aantrekkelijker voor medewerkers

Marjolein Reijs, HR-directeur bij GOm, ziet deze flexibele manier van werken als win-winsituatie voor opdrachtgevers en medewerkers. "Onze medewerkers kunnen extra uren werken op momenten dat het hen uitkomt. Ook de bredere taken bieden schoonmaakmedewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontplooien. Dit is een belangrijke kans om in een krappe arbeidsmarkt het werk nog aantrekkelijker te maken voor onze medewerkers."

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Minister Beljaarts van Economische Zaken zet zich via het Regeerprogramma in om de last die Nederlandse (mkb-)ondernemers ervaren door regeldruk te verlagen. Onderdeel daarvan is dat het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) nadrukkelijker hierover kan adviseren bij Europese en Nederlandse wetsvoorstellen. Een wetswijziging om dit permanent te doen, wacht nog op behandeling in de Tweede Kamer. Daarom heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel om daarop vooruitlopend de tijdelijke status van het ATR te verlengen, om toch regeldruk te kunnen aanpakken.

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar verlies-verlies!

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar...

Het is ondertussen wel bekend: de Belastingdienst gaat vanaf 1 januari weer controleren of zzp'ers niet worden ingehuurd voor werk dat eigenlijk in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. Echter, onder druk van de Tweede Kamer krijgen bedrijven die de wet overtreden door schijnzelfstandigen in te huren toch niet allemaal een boete. De reden? Er is veel onrust onder zzp'ers en bedrijven over een wet die al bijna tien jaar niet wordt gehandhaafd.