Valse e-mail over UBO-registratie namens 'Belastingdienst' in omloop

Valse e-mail over UBO-registratie namens 'Belastingdienst' in omloop

De Belastingdienst waarschuwt dat er een valse e-mail in omloop is die ondernemingen oproept om gegevens voor UBO-registratie te controleren. Criminelen proberen met de officieel ogende e-mail mensen te verleiden om te klikken om ze gegevens afhandig te maken of heimelijk malware te installeren.

In de e-mail staat dat er wijzigingen zijn doorgevoerd met de komst van het UBO-register. Met de UBO-opgave kun je de UBO's (uiteindelijk belanghebbenden) van je organisatie inschrijven, wijzigen of uitschrijven.
De Belastingdienst moet volgens dit valse bericht bij jou gegevens controleren die zijn opgegeven bij de KVK. Dat is niet zo. De criminelen achter de phishingmail voeren het gevoel van urgentie op met de melding dat niet tijdig geregistreerde registraties boetes van 4.500 euro kunnen opleveren.

Niet klikken

Ook vraagt de mail om de Berichtenbox-app te installeren. De fiscus adviseert mensen om ook daarop niet te klikken. Bij twijfel, kun je direct het beste naar de portal Mijn Belastingdienst gaan om te zien of het verzoek écht is verstuurd. Als het bericht hier niet bijstaat in jouw correspondentie, is het geen officieel bericht en gaat het hoogstwaarschijnlijk om phishing.

Tips bij twijfelachtige e-mail

  • Check of de afzender klopt. Let op: soms wordt hier gesmokkeld met officieel ogende adressen die nét iets anders zijn
  • Controleer of de mail ook in Mijn Belastingdienst staat
  • De Belastingdienst vraag jou per mail nooit om ergens op te klikken en verwijst naar de eigen portal of app
  • Meld een verdachte e-mail via valse-email@belastingdienst.nl (vermeld zoveel mogelijk informatie over de e-mail en voeg als mogelijk een screenshot toe).


Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Minister Beljaarts van Economische Zaken zet zich via het Regeerprogramma in om de last die Nederlandse (mkb-)ondernemers ervaren door regeldruk te verlagen. Onderdeel daarvan is dat het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) nadrukkelijker hierover kan adviseren bij Europese en Nederlandse wetsvoorstellen. Een wetswijziging om dit permanent te doen, wacht nog op behandeling in de Tweede Kamer. Daarom heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel om daarop vooruitlopend de tijdelijke status van het ATR te verlengen, om toch regeldruk te kunnen aanpakken.

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar verlies-verlies!

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar...

Het is ondertussen wel bekend: de Belastingdienst gaat vanaf 1 januari weer controleren of zzp'ers niet worden ingehuurd voor werk dat eigenlijk in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. Echter, onder druk van de Tweede Kamer krijgen bedrijven die de wet overtreden door schijnzelfstandigen in te huren toch niet allemaal een boete. De reden? Er is veel onrust onder zzp'ers en bedrijven over een wet die al bijna tien jaar niet wordt gehandhaafd.