Feel Good Hygiëne: veilig, comfortabel en duurzaam

Feel Good Hygiëne: veilig, comfortabel en duurzaam

"De uitbraak van het coronavirus onderstreept het belang van goede hygiëne nog maar eens. Aansluitend heeft de veiligheid en bescherming van medewerkers, klanten en bezoekers onze hoogste prioriteit", stelt Frank Feuerstacke, managing director Netherlands & Sweden van CWS. Volg Service Management op LinkedIn:

CWSheeftvanwege de uitbraak van het coronavirus een turbulente periode achter de rug. “Er zijn momenten geweest dat artikelen zoals desinfectiemiddelen niet goed verkrijgbaar waren. Maar je kunt stellen dat corona in positieve zin een katalysator is geweest voor het bewustzijn van hygiëne. Elke Nederlander denktna over handhygiëne en de noodzaak van het handenwassen. Daar zijn we blij mee.”

Feel Good hygiëne

Feuerstacke: “We geloven in een toekomst die gezonder en veiliger is voor mensen.Daar werken we elke dag aan. Dat doen we door hygiëne te bieden voor de sanitaire ruimte en zo bij te dragen aan gezondheid, comfort en duurzaamheid. Wij noemen dit Feel Good Hygiëne. Dat is het gevoel dat je krijgt wanneer je een sanitaire CWS-ruimtebinnenloopt: het is er aangenaam en je ziet en merkt aan alles dat het klopt. De sanitaire voorzieningen moeten goed, intuïtief en zonder verspilling werken.”

Drie pijlers

Aan de hand van drie pijlers geeft CWS Feel Good Hygiëne vorm: veiligheid, comfort en duurzaamheid. “We dragen bij aan een veiligere wereld door het creëren van een uitzonderlijke hygiëne-ervaring. Onder comfort verstaan wij dat iedereen moet kunnen genieten van een ontspannen en prettig toiletbezoek.” Een circulaire economivalt onder de pijler duurzaamheid. Dat is voor het hygiënebedrijf een belangrijk uitgangspunt. 

Meer weten?

Naar aanleiding van het Partner of Choice-onderzoek, waar CWS als een van de voorkeursleveranciers voor sanitair uit de bus kwam, vertelde Feuerstacke ook meer over hun nieuwe strategie, de joint venture met Initial en de overname van Vendor in 2019. Lees er meer over in het Partner of Choice digimagazine.

Lees ook:

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.