- Gebruik een barbecue reiniger. Een simpel sopje met warm water en wat afwasmiddel is niet genoeg om alle etensresten van je rooster te verwijderen. Aangebrand eten op je rooster is niet hygiënisch en bovendien slecht voor je gezondheid.
- Gebruik een goede borstel om te schrobben.
- Spoel het rooster na met wat warm water.
- Maak het rooster droog met een theedoek of houd het even boven de vlam voor je gaat barbecueën.
- Maak niet alleen het rooster schoon, maar ook de rest van de barbecue.
Zo snel mogelijk schoon
Wist je dat Nederlanders trouwens echte ‘cleanfreaks’ zijn als het om hun barbecue gaat? Uit Europees onderzoek blijkt dat we onze barbecue na gebruik zo snel mogelijk schoonmaken. Bovendien zijn we ons goed bewust van de risico’s van eten bereiden op een vieze barbecue: acht op de tien mensen weet dat dit niet gezond is. In tegenstelling tot andere Europese landen. In Duitsland bijvoorbeeld denkt meer dan veertig procent van mensen dat het niet slecht is voor je gezondheid om je barbecue niet goed schoon te maken, in Engeland denkt bijna de helft dat de kwaliteit van het eten niet achteruit gaat op een vieze barbecue.