70 procent meer kans op burn-outklachten bij werknemer versus zelfstandige

70 procent meer kans op burn-outklachten bij werknemer versus zelfstandige

De kans op burn-outklachten is bij werknemers 70 procent groter dan bij zelfstandigen. Maar liefst een op de vijf werknemers geeft aan met klachten te kampen, tegenover een op de negen zzp'ers. Dit blijkt uit analyse van arbeidsbemiddelaar Studenten.nl op basis van CBS-cijfers. Voornamelijk 'complete uitputting' als gevolg van het werk en moe starten aan een werkdag komt bij werknemers bijna twee keer zo vaak voor als bij zelfstandige ondernemers.

Burn-outklachten komen gemiddeld vaker voor bij vrouwen, dan bij mannen. Dit verschil is onder werknemers groter dan onder zelfstandigen. Van vrouwelijke werknemers kampt 21,9 procent met klachten, tegenover 18,3 procent van de mannelijke werknemers. Bij zelfstandigen gaat het respectievelijk om 12,7 en 11,2 procent.

Minder klachten met leeftijd

Nederlanders tussen de 25 en 35 jaar hebben het vaakst burn-outklachten ervaren, zowel werknemers als zelfstandigen. Dit wordt minder naarmate de jaren toenemen. Volgens Patrick Werkman van Studenten.nl is het opmerkelijk dat het relatieve verschil tussen werknemers en zelfstandigen groter wordt in de oudere leeftijdscategorieën. ‘’Hoe ouder iemand is, hoe kleiner de kans op burn-outklachten wanneer je zelfstandige bent, ten opzichte van wanneer je in loondienst zou werken.’’ Volgens Werkman heeft dit te maken met de werkervaring en de stress die iemand in de beginjaren kan ervaren over het hebben van voldoende werk en dus het voortbestaan van de onderneming.

RAS roept op: denk mee over verzuim

RAS roept op: denk mee over verzuim

In de cao is een afspraak opgenomen over het ontwikkelen van goed verzuimbeleid. Daarvoor heeft de RAS jou als werkgever nodig. Als werkgever weet je immers wat goed werkt en wat niet. Met die input kan de RAS het hoge verzuim in de branche aanpakken met goed beleid.

Schoonmaker van het Jaar 2025 start op 5 december 2024

Schoonmaker van het Jaar 2025 start op 5 december 2024

Op donderdag 5 december 2024 start de inschrijving voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2025. "We zorgen voor een verrassing, een surprise voor uitblinkende en gespecialiseerde hygiënehelden, onze schoonmaaktoppers en schoonmaaktopteams. Met jouw hygiënehelden, teams, opdrachtgevers en leveranciers werk je samen. Daarom hebben we voor de Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2025 gekozen voor het thema samenwerking. Schoonmaakbedrijven en eigendiensten kunnen tot 1 februari 2025 maximaal drie schoonmakers en één schoonmaakteam aanmelden."

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Navraag bij enkele grotere schoonmaakbedrijven leert dat zij zich opmaken voor een substantiële kostenstijging per 1 januari 2025. Dit als gevolg van diverse cao-aanpassingen, maar ook het vervallen van het lage inkomensvoordeel en het stijgen van het algehele kosten. Afhankelijk van de situatie, bedraagt de kostenstijging ruim zeven procent.

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken

Het kabinet, vakbonden en werkgevers hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een structurele en gerichte vroegpensioenregeling voor mensen met zwaar werk. Met dit brede pakket aan maatregelen willen ze recht doen aan mensen met een zwaar beroep.