Facility Trade Group gaat strijd aan tegen wegwerpplastic

Facility Trade Group gaat strijd aan tegen wegwerpplastic

Facility Trade Group wil een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het verminderen van wegwerpplastic. Daarom is het bedrijf een samenwerking gestart met de Plastic Soup Foundation en gaat men klanten helpen bij de transitie van 'single used plastics' naar plasticvrije artikelen. Ook de plastic footprint van de eigen organisatie is kritisch bekeken en het bedrijf werkt aan het verminderen van plasticverbruik rondom verpakken en verzenden.Volg Service Management op LinkedIn:

Transitie van ‘single used plastics’ naar plasticvrije artikelen

Vanaf 3 juli 2021 zal het wettelijk verbod op ‘single used plastics’ uit de nieuwe SUP-richtlijn gaan gelden. Een verbod waar veel horeca- en facility professionals mee te maken krijgen. Onder dit verbod vallen onder meer plastic wegwerp borden, bakjes, bestek, rietjes, wattenstaafjes, alsook producten van oxo-biologisch afbreekbaar plastic (niet afbreekbaar in natuur) en producten van piepschuim. Deze plastic artikelen zijn voor veel organisaties nu nog gemeengoed. Facility Trade Group gaat klanten informeren over de nieuwe wet- en regelgeving en helpen op tijd de beste alternatieven te implementeren. Daarbij gaat zij klanten stimuleren al eerder over te stappen op plasticvrij vanwege de positieve effecten op het milieu en het imago van de klant richting eindklant.


LEES OOK: Duurzaam gebruik van plastic: oplossingen binnen de schoonmaaksector


Makkelijker plasticvrije alternatieven kiezen

Alle plasticvrije artikelen labelt Facility Trade Group met een icoon ‘plasticvrij’, zodat het makkelijker is om plasticvrije alternatieven te selecteren. “Voor veel single used plastics zijn al hele goede alternatieven en de keuze voor plasticvrij willen wij zo makkelijk mogelijk maken. Natuurlijk omdat het per 3 juli 2021 wettelijk verplicht is, maar ook omdat wij geloven dat we op deze manier een plasticvrije keuze kunnen versnellen en zo vandaag al samen met onze klanten het verschil kunnen maken”, aldus Bas Haagen, Algemeen Directeur van Facility Trade Group.

Plasticvrij verpakken en verzenden

Onder het motto ‘practice what you preach’ heeft Facility Trade Group haar proces van verpakken en verzenden kritisch bekeken. Tape en etiketten zijn vervangen door plasticvrije varianten. Het plastic rekfolie dat nu gebruikt wordt voor het wettelijk verplichte ‘sealen’ van pallets, wordt na het succesvol afronden van een pilot die nu loopt, vervangen door plastic besparend wikkelnet.

Deel van omzet naar Plastic Soup Foundation

Om de strijd tegen wegwerpplastic kracht bij te zetten, doneert Facility Trade Group 1% van de omzet van de plasticvrije artikelen aan de Plastic Soup Foundation. Deze stichting zet zich in tegen plastic verontreiniging. “We werken elke dag aan oplossingen om de plasticvervuiling een halt toe te roepen. We zijn dan ook dankbaar dat we dankzij de steun van Facility Trade Group onze strijd kunnen blijven voortzetten”, aldus Maria Westerbos, oprichter en directeur van Plastic Soup Foundation.


LEES OOK: Onderwijsinstellingen vragen aandacht voor plastic afval


Collega's nemen kliekjes mee naar werk om milieu te helpen

Collega's nemen kliekjes mee naar werk om milieu te helpen

Er wordt jaarlijks per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid. Om dit probleem onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (van 9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema 'Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling'. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

Kärchers nieuwe servicecenter helpt met verkleinen afvalberg

Kärchers nieuwe servicecenter helpt met verkleinen afvalberg

Om te kunnen blijven beantwoorden aan de toenemende wensen en eisen van de markt, heeft Kärcher eind vorig jaar een nieuw Europees servicecenter geopend. Het gloednieuwe complex in Ahorn blinkt uit in duurzaamheid en zet volop in op het verkleinen van de afvalberg. De realisatie van het servicecenter nam drie jaar in beslag, goed voor een investering van 26 miljoen euro.

Greenspeed is B Corp gecertificeerd

Greenspeed is B Corp gecertificeerd

Greenspeed is B Corp gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het bedrijf zich aansluit bij een groeiende groep bedrijven die het bedrijfsleven opnieuw uitvinden door zowel een doel als winst na te streven.

CSU overhandigt Pocket Duurzaamheid aan Staatssecretaris Chris Jansen

CSU overhandigt Pocket Duurzaamheid aan Staatssecretaris Chris Jansen

Schoonmaakbedrijf CSU overhandigde op Duurzame Dinsdag de Pocket Duurzaamheid aan Chris Jansen, Staatssecretaris Openbaar Vervoer en Milieu. Met deze pocket roept CSU overheden, bedrijven en mensen op om schoonmaak duurzamer te maken.