BOMA verwelkomt IK Partners

BOMA verwelkomt IK Partners

De BOMA Groep kondigt aan in zee te gaan met een externe partner om samen de Europese groeiplannen waar te maken. Via het IK X Fonds treedt de investeringsmaatschappij IK Partners toe tot het kapitaal.

Met dit partnerschap kunnen BOMA en zijn zusterbedrijven hun positie als toonaangevend en innoverend merkenbedrijven in de schoonmaak- en hygiënesector versterken. BOMA staat sinds 1974 garant voor een sterke service voor schoonmaakprofessionals in de Benelux en Frankrijk. Het managementteam van de groep behoudt een aanzienlijk belang in de onderneming. De financiële voorwaarden van de transactie blijven vertrouwelijk en zijn onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen.

Simpel, slim en leuk

BOMA bedient en ontzorgt tal van professionele schoonmaakbedrijven en ondernemingen in uiteenlopende sectoren, zoals vakantieparken, overheidsinstellingen, scholen, ziekenhuizen en woonzorgcentra. BOMA’s missie is om schoonmaak en hygiëne simpel, slim en leuk te maken. Dat doet BOMA door een breed assortiment aan professionele reinigingsproducten, -materialen en -machines aan te bieden. Die verkopen ze voornamelijk onder de eigen merken BOMA en Greenspeed.

Uitbreiden

Sinds de start van het bedrijf heeft BOMA jaarlijks groei getoond door voortdurend te blijven innoveren qua productaanbod en dienstverlening. Onder leiding van Luc Bresseleers en Stijn Wildiers is de onderneming ook geografisch uitgebreid en heeft het verschillende overnames gedaan. In samenwerking met IK Partners zal BOMA haar aanbod verder uitbreiden. Ook gaan ze strategische acquisities onderzoeken om haar positie in Europa verder te verstevigen.

Bresseleers, mede-eigenaar en Chief Executive Officer van de BOMA Groep: "We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het team van IK om ervoor te zorgen dat BOMA zijn positie als marktleider in de professionele schoonmaaksector verstevigt op Europese schaal. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen kunnen zorgen voor verdere groei en strategische uitbreiding ten behoeve van onze klanten en stakeholders." Wildiers, mede-eigenaar en Chief Human Resources Officer van BOMA, vult aan: "We willen graag al onze medewerkers, bestaande aandeelhouders en klanten bedanken voor hun vertrouwen. Dit jaar al vijftig jaar! We zijn verheugd over de samenwerking met IK. En we kijken ernaar uit om de volgende fase van onze strategie te versnellen."

Internationaliseren

Ook IK is verheugd over de samenwerking. Frederik Jacobs, partner bij IK en adviseur van het IK X Fonds, reageert: "Onder leiding van Luc, Stijn en hun team heeft BOMA zich gevestigd als een marktleider in de ontwikkeling en distributie van schoonmaakproducten en -machines in enkele Europese landen. We zijn uiterst onder de indruk van het parcours van de onderneming tot op heden. We kijken ernaar uit om onze ervaring in te zetten om het bedrijf te helpen bij verdere internationalisering en operationele initiatieven."

Lees meer: