3 schoonmaakbedrijven failliet in februari

3 schoonmaakbedrijven failliet in februari

Opnieuw is het aantal faillissementen historisch laag. In februari gingen er 114 organisaties failliet, waarvan 3 schoonmaakbedrijven. Sinds de uitbraak van de coronacrisis en het uitgebreide steunpakket door de overheid is het aantal faillissementen lager dan gebruikelijk. Volg Service Management op LinkedIn:

Met slechts 114 faillissementen was februari de maand met het laagste aantal faillissementen in 30 jaar, meldt het CBS. Binnen de schoonmaakbranche ging het in februari om 1 eenmanszaak en 2 bedrijven of organisaties die failliet gingen. Overigens steeg het aantal faillissementen binnen de schoonmaakbranche in februari ten opzichte van januari. In de eerste maand van 2020 ging er geen enkel schoonmaakbedrijf failliet.

Wel meer bedrijven gestopt

Het CBS schrijft dat de meeste faillissementen afgelopen maand plaatsvonden in de verhuur-branche en overige zakelijke dienstverlening, zoals uitzendbureaus. Ondanks het lagere aantal faillissementen sinds de uitbraak van de corona-pandemie, steeg het aantal bedrijven dat de bedrijfsvoering stopzette wel. Het CBS maakte eerder deze maand bekend dat er 20 procent meer bedrijven gestopt zijn in 2020 dan in 2019.

Lees ook:

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Minister Beljaarts van Economische Zaken zet zich via het Regeerprogramma in om de last die Nederlandse (mkb-)ondernemers ervaren door regeldruk te verlagen. Onderdeel daarvan is dat het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) nadrukkelijker hierover kan adviseren bij Europese en Nederlandse wetsvoorstellen. Een wetswijziging om dit permanent te doen, wacht nog op behandeling in de Tweede Kamer. Daarom heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel om daarop vooruitlopend de tijdelijke status van het ATR te verlengen, om toch regeldruk te kunnen aanpakken.

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar verlies-verlies!

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar...

Het is ondertussen wel bekend: de Belastingdienst gaat vanaf 1 januari weer controleren of zzp'ers niet worden ingehuurd voor werk dat eigenlijk in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. Echter, onder druk van de Tweede Kamer krijgen bedrijven die de wet overtreden door schijnzelfstandigen in te huren toch niet allemaal een boete. De reden? Er is veel onrust onder zzp'ers en bedrijven over een wet die al bijna tien jaar niet wordt gehandhaafd.