Gesponsord

Culinaire beleving op kantoor: onderdeel van goed werkgeverschap

Culinaire beleving op kantoor: onderdeel van goed werkgeverschap

In een tijd waarin medewerkers steeds hogere verwachtingen hebben van hun werkomgeving, is het essentieel dat werkgevers zorgen voor een verzorgde en gastvrije werkplek. Dit omvat niet alleen de inrichting, maar ook de culinaire ervaring: hoogwaardig eten en drinken, gepresenteerd met dezelfde zorg als in een restaurant. Vitam, de bewuste cateraar, speelt hierop in door high-end organisaties zoals A&O Shearman in Amsterdam te ondersteunen, met een beleving die zowel medewerkers als werkgevers ten goede komt.

Bij high-end kantooromgevingen hoeft een gast niet meer na te denken over wat hij of zij eet. De keuzes zijn al gemaakt: vers, gezond en duurzaam. Armijn Kos, COO van Vitam en verantwoordelijk voor de catering bij diverse advocatenkantoren, benadrukt dit: ‘We maken bewuste keuzes in ons assortiment en de bedrijfsvoering. Zo weet de gast zeker dat wat hij of zij kiest van hoge kwaliteit is: lekker, gezond en duurzaam. En de smaak is natuurlijk ook goed. Op veel locaties werken we met ervaren koks, soms zelfs op sterrenniveau, die de werkplek culinair naar een hoger niveau tillen.’

‘Die hoge standaarden gelden de hele dag door. Van ontbijt, koffie en tussendoortjes tot lunch, diner en bijzondere events – regelmatig worden alle eetmomenten op kantoor ingevuld. Bij een hoog culinair niveau verwachten de gasten ook een soortgelijke service en presentatie. Het gaat om een complete horecabeleving,’ zegt Kos.

Samenwerken aan een unieke ervaring

Jos Modeste-Boonekamp, general manager bij Vitam voor A&O Shearman, is enthousiast: ‘Wij cateren niet alleen voor interne medewerkers, maar ook voor externe gasten, zoals cliënten en bezoekers van events. We maken geen onderscheid in service; we bieden altijd de hoogste kwaliteit. Deze aanpak wordt volledig ondersteund door de opdrachtgever, wat ons in staat stelt om een unieke ervaring te creëren. Zo mochten we bijvoorbeeld het Groene Dak Diner verzorgen voor de Green Business Club Zuidas, en recentelijk organiseerden we een Eid Al-Fitr lunch voor alle medewerkers om de afsluiting van de Ramadan te vieren. Deze lunch is inmiddels een van de drukstbezochte events van het jaar.’

Goede arbeidsomstandigheden

Werkgevers willen goed voor hun medewerkers zorgen door goede arbeidsomstandigheden te bieden. ‘We merken dat werkgevers goed voor hun medewerkers willen zorgen door goede arbeidsomstandigheden te bieden. En tegelijkertijd zijn er meestal ook ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en het welzijn van de medewerkers’, zegt Kos. ‘Met goed eten en drinken kan daar een bijdrage aan worden geleverd. We kunnen dit de opdrachtgevers helemaal uit handen nemen. Dus de hele foodservice, van het samenstellen van uitgebalanceerde menu’s en het verzorgen van een trendy coffee corner tot een dinerservice of de organisatie van grootse bedrijfsevents.’

Paul Huisman, Head of Business Services bij A&O Shearman, vertelt: ‘Onze taak is het ontzorgen van onze medewerkers en een groot gedeelte van die taak ligt bij de Vitam-medewerkers. Zij verzorgen de hele horecadienstverlening, dus ieder eet- en drinkmoment op een werkdag. We zijn een groot kantoor met zo’n 400 mensen, maar tegelijk ook klein. Iedereen kent elkaar. De barista’s weten welke koffie je drinkt, de koks welke dieetwensen en voorkeuren je hebt. Die vijf sterren service vinden we belangrijk. Ook op gebied van duurzaamheid leren wij veel van elkaar en we hebben hier de laatste jaren grote stappen in gezet. Van het stoppen met disposables tot duurzamer inkopen. Iets wat ook door onze medewerkers zeer gewaardeerd wordt.’

Culinaire kwaliteit en gastvrijheid

De trend is duidelijk: steeds meer organisaties kiezen voor een tophoreca-ervaring op de werkvloer. ‘Culinaire kwaliteit en gastvrijheid staan centraal, en dat is niet zonder reden’, zegt Kos. ‘Een goed verzorgde culinaire ervaring draagt niet alleen bij aan de gezondheid en tevredenheid van medewerkers, maar versterkt ook de bedrijfscultuur en maakt een organisatie aantrekkelijker. Het bieden van goede bedrijfshoreca is dan ook een strategische keuze voor werkgevers die geloven in goed werkgeverschap. Het laat zien dat ze hun medewerkers centraal stellen, hun gezondheid en welzijn waarderen, en begrijpen dat een ontspannen pauze met goed eten essentieel is voor een productieve werkdag. In de werkplek van vandaag is de gedeelde culinaire ervaring dus onmisbaar geworden – mooi als werkgevers dat erkennen en er ruimte voor maken.’

Dit artikel is gesponsord door Vitam.