CSU is blij dat schoonmakers steeds zichtbaarder worden

CSU is blij dat schoonmakers steeds zichtbaarder worden

Schoonmakers zijn steeds zichtbaarder. Letterlijk en figuurlijk. Ze verrichten hun werk steeds vaker tijdens kantooruren en het bewustzijn van het belang van hygiëne en een schone omgeving is gegroeid. John van Hoof, voorzitter van de raad van bestuur van CSU, stelt dat de coronapandemie impact heeft gehad op de schoonmaakbranche.

Werken tijdens kantooruren heeft voordelen, zo geeft Van Hoof aan in een verhaal op Cstories.nl. “Hun werk wordt zichtbaar en daarmee krijgen ze ook meer waardering. Dat is enorm belangrijk voor het plezier in je werk.” Het levert ook meer interactie op en vergroot de betrokkenheid. Een ander effect van corona is het slimmer clusteren van werkzaamheden. Dat werkt prettiger en levert minder woon-werkverkeer op.

Jongeren kansen bieden

CSU voelt zich verantwoordelijk voor haar werknemers. Een prettige werksfeer staat hoog in het vaandel, maar er is bijvoorbeeld ook aandacht voor jongeren. In meerdere gemeenten zoekt het bedrijf actief jongeren op om hen te helpen aan een baan of opleiding.

Integratie bevorderen

Ook statushouders en vluchtelingen krijgen hulp aangeboden bij de integratie, bijvoorbeeld in de vorm van taalcursussen of interne opleidingen. En medewerkers die moeite hebben met lezen en/of schrijven kunnen de taalcursus ‘Taal op de werkvloer’ volgen. Ook attendeert het bedrijf op opleidingsmogelijkheden, zoals het aanvragen van een STAP-budget. Van Hoof: “Meer contact leidt tot meer taalvaardigheid en dus meer kansen. We willen een bedrijf zijn dat iedereen een kans biedt, wat je achtergrond ook is.”

Poleanne Vluggen (Vebego) over inclusiviteit en diversiteit

Poleanne Vluggen (Vebego) over inclusiviteit en diversiteit

Poleanne Vluggen werkt als chief people & culture officer bij Vebego. Zo is zij verantwoordelijk voor impact, merk, mens en cultuur. Ze helpt Vebego zich te blijven onderscheiden in de markt als het gaat om het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit. "Vebego zet medewerkers op de eerste plaats."

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt per 1 januari 2025

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt per 1 januari 2025

Vanaf volgend jaar vervalt de tegemoetkoming die werkgevers kunnen krijgen voor werknemers met een laag inkomen. Het LIV was bedoeld als stimulans voor werkgevers om vaker mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst te nemen en te behouden, maar draagt maar beperkt bij aan de kansen voor deze groep. Het geld dat vrijkomt doordat deze maatregel vervalt, wordt ingezet voor andere tegemoetkomingen voor werkgevers en compensatie voor sociaal ontwikkelbedrijven.

Schilten Schoonmaak behaalt trede drie op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Schilten Schoonmaak behaalt trede drie op Prestatieladder Socialer...

Onlangs heeft Schilten Schoonmaak uit Dordrecht trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). "Hier zijn we bijzonder trots", reageert directeur Antoine Verhoef.