CSU bereikt recordomzet in 2022

CSU bereikt recordomzet in 2022

De omzet van CSU is in 2022 met bijna 13 procent gestegen naar 490 miljoen euro. De omzet van TotalCare, de moedermaatschappij van CSU en thuiszorgorganisatie Tzorg, kwam uit op een totaal van 703 miljoen euro omzet; een nieuwe mijlpaal voor de partijen.

Het netto resultaat van CSU in 2022 bedraagt 16,3 miljoen euro. Een daling ten opzichte van 2022 met 22 miljoen euro. Die daling komt voort uit een eenmalige korting op de WW-premie in 2021 en druk op resultaat in de branches hotels en leisure. De groei maakte het mogelijk om te blijven investeren in oplossingen. In lijn met de strategie van CSU waarbij als creator met technologische en sociale innovaties wordt gekeken, scherpte CSU haar missie, visie en kernwaarden aan, resulterend in de pay off: Scherper, Slimmer, Schoner.

Terugblik 2022

In 2022 is geïnvesteerd in meerdere ontwikkelingen. Zo zijn de datagestuurde schoonmaak via BE Clean, de duurzame milieuimpacten van de dienstverlening via CSU Green Impact en de activiteiten in het programma Fris in je Werk voor opleiding, vitaliteit en loopbaanontwikkeling doorontwikkeld. In 2022 introduceerde CSU nieuwe klantportalen, de interne app JIP en CSU Smart Coat.

Familiewaarden TotalCare

Om de mensgerichte familiewaarden voor CSU, Tzorg en Zizo te behouden, focust de directie op continuering van de inzet op de Service Profit Chain door leiderschap, extra aandacht en training. Ook is de managementparticipatie is in 2022 verbreed. "Het is mooi dat de participatiegraad onder werknemers in 2022 fors is verhoogd van bijna 200 naar bijna 400 werknemers die participeren." In de krappe arbeidsmarkt was het aantal sollicitanten maar liefst 45 procent hoger bij CSU en 13 procent hoger bij Tzorg in vergelijking met 2021. Alle 27.000 medewerkers van TotalCare kregen in 2022 de mogelijkheid tot gratis sporten.

Ambities

Door de gegroeide omzet is de organisatiestructuur aangevuld met een Bestuurssecretaris, een Directeur Public & Social Affairs, een Directeur Start-ups en een Directeur Operations Support. De organisatie heeft Manager Duurzaamheid Niels van Geenhuizen aangewezen voor de clustering en doorontwikkeling van alle duurzaamheidsinitiatieven. Daarbij sloten CSU, Tzorg en Zizo zich aan bij het klimaatakkoord van Parijs. De ambitie is om uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn.

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro viert 40-jarig bestaan groots met mooi magazine

Romaro Schoonmaakgroep viert dit jaar een mooi jubileum: ze maken al veertig jaar schoon. En dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een mooie glossy waarin ze de lezer meenemen in Romaro's ontstaansgeschiedenis, verhalen en beelden van vroeger en nu en een overzicht van belangrijke gebeurtenissen binnen en buiten het bedrijf door de jaren heen.

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Tenderoverzicht week 43 (donderdag 24 oktober)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Kabinet zet stap met verbeteren aanpak regeldruk

Minister Beljaarts van Economische Zaken zet zich via het Regeerprogramma in om de last die Nederlandse (mkb-)ondernemers ervaren door regeldruk te verlagen. Onderdeel daarvan is dat het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) nadrukkelijker hierover kan adviseren bij Europese en Nederlandse wetsvoorstellen. Een wetswijziging om dit permanent te doen, wacht nog op behandeling in de Tweede Kamer. Daarom heeft de ministerraad ingestemd met het voorstel om daarop vooruitlopend de tijdelijke status van het ATR te verlengen, om toch regeldruk te kunnen aanpakken.

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar verlies-verlies!

Blog Geert van de Laar: Voor de zzp'er geen win-win, maar...

Het is ondertussen wel bekend: de Belastingdienst gaat vanaf 1 januari weer controleren of zzp'ers niet worden ingehuurd voor werk dat eigenlijk in dienstverband zou moeten worden uitgevoerd. Echter, onder druk van de Tweede Kamer krijgen bedrijven die de wet overtreden door schijnzelfstandigen in te huren toch niet allemaal een boete. De reden? Er is veel onrust onder zzp'ers en bedrijven over een wet die al bijna tien jaar niet wordt gehandhaafd.