Uitreiking European Cleaning & Hygiene Awards 2023 in Dublin

De organisatie van de European Cleaning & Hygiene Awards heeft bekend gemaakt dat de prijsuitreiking volgend jaar plaats zal vinden op 5 oktober in Dublin.

De inschrijvingen voor de zesde editie van de Europese schoonmaakprijzen openen in september. Bedrijven kunnen hun ideeën of best practices dan voor tien verschillende categorieën inschrijven. Het gaat om onderwerpen als duurzaamheid, diversiteit, opdrachtgever-opdrachtnemer relaties en opleiding.

Gedenkwaardige avond

Initiatiefnemer Michelle Marshall zegt: "Na een geweldige uitreiking eerder dit jaar in Brussel, zijn we nu verheugd om onze plannen voor komend jaar bekend te maken. Dublin is een fantastische stad en de Round Room in The Mansion House (waar het gala plaatsvindt, red.) is erg speciaal. Het belooft een gedenkwaardige avond te worden, waarop we gezamenlijk de schoonmaakindustrie vieren."

Wat houdt de nieuwe vroegpensioenregeling zware beroepen precies in?

Wat houdt de nieuwe vroegpensioenregeling zware beroepen precies in?

Het kabinet, werkgevers en vakbonden zijn het eens geworden over het vroegpensioen voor werknemers met zwaar werk. Maar wat houdt de nieuwe regeling in en hoe verschilt hij van de oude tijdelijke regeling? We zetten het op een rijtje.

RAS roept op: denk mee over verzuim

RAS roept op: denk mee over verzuim

In de cao is een afspraak opgenomen over het ontwikkelen van goed verzuimbeleid. Daarvoor heeft de RAS jou als werkgever nodig. Als werkgever weet je immers wat goed werkt en wat niet. Met die input kan de RAS het hoge verzuim in de branche aanpakken met goed beleid.

Schoonmaker van het Jaar 2025 start op 5 december 2024

Schoonmaker van het Jaar 2025 start op 5 december 2024

Op donderdag 5 december 2024 start de inschrijving voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2025. "We zorgen voor een verrassing, een surprise voor uitblinkende en gespecialiseerde hygiënehelden, onze schoonmaaktoppers en schoonmaaktopteams. Met jouw hygiënehelden, teams, opdrachtgevers en leveranciers werk je samen. Daarom hebben we voor de Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2025 gekozen voor het thema samenwerking. Schoonmaakbedrijven en eigendiensten kunnen tot 1 februari 2025 maximaal drie schoonmakers en één schoonmaakteam aanmelden."

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Navraag bij enkele grotere schoonmaakbedrijven leert dat zij zich opmaken voor een substantiële kostenstijging per 1 januari 2025. Dit als gevolg van diverse cao-aanpassingen, maar ook het vervallen van het lage inkomensvoordeel en het stijgen van het algehele kosten. Afhankelijk van de situatie, bedraagt de kostenstijging ruim zeven procent.