ISS wil 1000 vluchtelingen een betere toekomst bieden

ISS wil 1000 vluchtelingen een betere toekomst bieden

ISS heeft toegezegd de komende drie jaar 1.000 vluchtelingen, waaronder Oekraïense vrouwen, in dienst te nemen in alle Europese landen waar het is gevestigd, waaronder ook Nederland. Het bedrijf wil de vluchtelingen training, bijscholing en ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Doel is om ze zo een inkomen te geven en dat zij zich gewaardeerde burgers voelen in de samenleving waarin ze leven.

Europa kampt momenteel met de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, waaronder 5 miljoen vluchtelingen, voornamelijk vrouwen, uit Oekraïne. ISS wil graag helpen en maakte dan ook tijdens de Tent Partnership for Refugee’s European Business Summit in Parijs bekend 1.000 vluchtelingen in dienst te willen nemen. Het bedrijf sluit zich aan bij tientallen andere grote werkgevers in Europa, waaronder Amazon, Marriott International en Microsoft, die meer dan 250.000 vluchtelingen in heel Europa willen helpen en de economische integratie van vluchtelingen willen bevorderen.

Verschil maken

Jacob Aarup-Andersen, Group CEO van ISS A/S en medegastheer van de top gaf aan dat het belangrijk is om gezamenlijk op te trekken om de "ernstige humanitaire crisis waarmee we worden geconfronteerd" te bedwingen. "ISS heeft meer dan 120 jaar ervaring als mensenbedrijf en we hebben altijd een sterke drive gehad om echt een verschil te maken voor mensen en samenlevingen. Ik ben ervan overtuigd dat we door onze krachten te bundelen en de kracht van eenheid te benutten, een beweging op gang kunnen brengen die vorm geeft aan een betere toekomst voor iedereen."

Vluchtelingen in allerlei landen helpen

Vorig jaar had ISS samen met Tent de belofte gedaan om uiterlijk in 2025 1.000 vluchtelingen te werven in Noord-Amerika. Tent is een wereldwijd netwerk van meer dan 300 bedrijven die zich inzetten voor de economische integratie van vluchtelingen. ISS heeft zich ook aangesloten bij het Sunflower Project van Tent en heeft toegezegd Oekraïense vluchtelingen in Polen en Spanje in dienst te nemen, op te leiden en te begeleiden. Daarnaast wil het bedrijf in samenwerking met de 'All 4 Youth Alliance' kans op jonge Oekraïense vluchtelingen in Polen en Duitsland voorthelpen. Het afgelopen jaar heeft ISS alleen al in Europa meer dan 550 vluchtelingen aangenomen.

Kabinet helpt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt

Kabinet helpt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt

Met een nieuwe wet 'Van school naar duurzaam werk' gaat het kabinet jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt beter helpen. Minister Bruins (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), staatssecretaris Nobel (Participatie en Integratie) en staatssecretaris Paul (Funderend Onderwijs en Emancipatie) willen de overstap van onderwijs naar de arbeidsmarkt verbeteren, om zoveel mogelijk arbeidspotentieel te benutten. Door de nieuwe wet krijgen jongeren die dat nodig hebben ondersteuning van scholen, doorstroompunten en gemeenten, die daarbij verplicht samenwerken. Deze ondersteuning is er voor jongeren tot 27 jaar van het mbo, vso, pro en vroegtijdig schoolverlaters.

Schrikbarend veel arbeidsmigranten hebben mentale problemen

Schrikbarend veel arbeidsmigranten hebben mentale problemen

Laagbetaalde arbeidsmigranten kampen veel vaker dan Nederlandse werkenden met mentale klachten. Dat komt naar voren uit een enquête die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft laten houden onder enkele duizenden mensen, voor het merendeel afkomstig uit Oost-Europese EU-lidstaten. Verantwoordelijk minister Eddy van Hijum noemt de aantallen "schrikbarend hoog".

RAS organiseert themadag (On)gewenst gedrag

RAS organiseert themadag (On)gewenst gedrag

Op 7 november organiseert de RAS de themadag (On)gewenst gedrag. In de ochtend is er een programma speciaal voor vertrouwenspersonen, waarbij ook intervisies worden gehouden. Het middagprogramma is open voor alle geïnteresseerden. Spreker en onderzoeker Audry Bron zal een inspirerende sessie verzorgen over diversiteit en gelijkwaardigheid.

Droombox helpt schoonmaakmedewerkers met basisvaardigheden

Droombox helpt schoonmaakmedewerkers met basisvaardigheden

Er zijn al veel programma's, subsidies en instrumenten om mkb'ers te helpen bij de aanpak van laaggeletterdheid onder hun medewerkers. Maar wanneer zet je wat in en waarom zou je tijd en energie steken in de basisvaardigheden van je werknemers? Stichting Lezen en Schrijven is in het project MKB-ActieLAB aan de slag gegaan met deze vragen, waarbij ze samenwerkten met mkb'ers in de schoonmaakbranche.