RAS organiseert themadag (On)gewenst gedrag

RAS organiseert themadag (On)gewenst gedrag

Op 7 november organiseert de RAS de themadag (On)gewenst gedrag. In de ochtend is er een programma speciaal voor vertrouwenspersonen, waarbij ook intervisies worden gehouden. Het middagprogramma is open voor alle geïnteresseerden. Spreker en onderzoeker Audry Bron zal een inspirerende sessie verzorgen over diversiteit en gelijkwaardigheid.

Schoonmaakbedrijven hebben te maken met diversiteit op de werkvloer, wat uitdagingen met zich meebrengt. Hoe zorg je als organisatie voor een veilige en prettige werksfeer, terwijl je werkt met mensen van verschillende achtergronden? Op 7 november neemt Bron de aanwezigen mee in dit belangrijke vraagstuk. 

Inspiratiesessie

Op zesjarige leeftijd migreerde Bron met haar familie naar Nederland vanwege de binnenlandse oorlog in Suriname. Hier groeide ze op in een multiculturele omgeving. Als stapelaar heeft Bron een indrukwekkend onderwijstraject doorlopen. Ze begon op het voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) en werkte zich op via het mbo en hbo naar de Universiteit van Tilburg. Daar specialiseerde ze zich in Management van Culturele Diversiteit en Global Communicatie via een dubbele masteropleiding. Bron voert momenteel een promotieonderzoek uit naar de mechanismen die diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid bevorderen. Dit maakt haar een expert met zowel ervaringskennis als wetenschappelijke inzichten op het gebied van diversiteit en inclusie. Tijdens de interactieve sessie ga je aan de slag met:

  • praktische handvatten om sociale veiligheid te bevorderen met behulp van praktijkvoorbeelden en de active bystander-interventiemethode. Samen bespreek je deze voorbeelden om elkaar te inspireren en van elkaar te leren;
  • theorieën over sociale veiligheid, stereotypen en micro-agressie;
  • inspiratie rondom diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid door het delen van eigen ervaringen. 

Programma themadag

De themadag zal plaatsvinden in Hotel Amersfoort-A1 in Amersfoort. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09:30 uur - Ochtendprogramma (voor vertrouwenspersonen) 
  • 13:15 uur - Inloop 
  • 13:30 uur - Start interactieve sessie 
  • 16:30 uur - Afsluiting 

De RAS nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de sessie, die gratis is. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Lees meer: