Nieuwe eindtermen basisvakopleidingen RAS in de maak

Nieuwe eindtermen basisvakopleidingen RAS in de maak

De RAS laat weten dat er nieuwe eindtermen worden opgesteld door bedrijven uit de sector die beschrijven wat een medewerker moet kennen en kunnen om zijn of haar functie goed te kunnen uitvoeren. Het gaat hierbij om de eindtermen voor de Basisvakopleiding Glazenwasser en de Basisvakopleiding Vloeronderhoud.

In overleg met vertegenwoordigers uit relevante bedrijven uit de sector, opleiders en het RAS-Examenbureau heeft RAS de eindtermen geactualiseerd voor deze twee vakopleidingen. Eindtermen zijn het uitgangspunt voor opleidingen en examens.

Eindtermen ter inzage

Dit najaar zullen die nieuwe eindtermen voor glasbewassing en vloeronderhoud vier weken ter inzage liggen voor bedrijven. Hierdoor kunnen eventuele inhoudelijke bezwaren en/of verzoeken kenbaar gemaakt worden aan RAS voordat vernieuwde eindtermen definitief worden vastgesteld. RAS gaat hiervoor een speciale internetpagina inrichten met de betreffende documenten en de mogelijkheid tot reageren hierop. De definitieve link volgt in september via de RAS-nieuwsbrief en haar LinkedInpagina.

Lees meer: