Ras en Prikkl gaan samen financieel advies geven over pensioen 

Ras en Prikkl gaan samen financieel advies geven over pensioen 

Momenteel biedt de RAS al gratis financieel advies voor werknemers die een keuze willen maken om eerder te stoppen met werken of om minder te gaan werken via de generatiepactregeling. Vanaf begin juni 2024 zal de RAS samen met Prikkl deze regeling gaan verbreden.

Vanaf dat moment gaan de partijen iedereen vanaf acht jaar vóór de pensioenleeftijd die meer dan twintig uur per week werkt proactief benaderen om in gesprek te gaan over hoe de laatste jaren voor het pensioen ingevuld kunnen worden. "Want zoals we allemaal weten is financiële planning belangrijk, maar stellen we het vaak toch liever uit tot morgen. En van uitstel, komt afstel."

Actief benaderen

Door mensen zelf te gaan benaderen om mee te doen, wil de Ras de drempel aanzienlijk verlagen voor mensen om na te denken over de laatste fase voor het pensioen. De schoonmaak wordt zo ook de eerste sector die echt inzet op het proactief helpen van werknemers bij het maken van keuzes over de laatste fase tot het pensioen en de fase daarna. Prikkl kan verschillende opties met werknemers bespreken en gaat berekenen welke opties financieel verantwoordelijk mogelijk zijn. De werknemers in deze sector werken namelijk keihard om onze ziekenhuizen, kantoren en treinen schoon te houden. De Ras vindt dus dat ze er tenminste voor kunnen zorgen dat iedereen met een gerust gevoel en een plan voor de komende jaren richting het pensioen kan gaan.  

Iedereen op de hoogte

Om warm binnen te komen bij de schoonmakers zullen de partijen werknemers eerst een brief sturen met wat ze gaan doen. Ook stellen ze de werkgevers op de hoogte dat ze hun werknemers gaan bellen en vragen ze om de doelgroep alvast in te lichten over het komende telefoontje. "Zo zorgen we er samen voor dat onze schoonmakers gezond en gelukkig hun pensioen kunnen halen."

Lees meer: