Schoonmakend Nederland organiseert portretserie voor De Dag van de Schoonmaker

Schoonmakend Nederland organiseert portretserie voor De Dag van de Schoonmaker

15 juni 2023 is voor het achtste jaar uitgeroepen tot De Dag van de Schoonmaker. Net als vorig jaar gaat de organisatie bijzondere portretten maken van schoonmaakmedewerkers: een mooie foto met persoonlijk verhaal erbij. Collega's die in het zonnetje gezet moeten worden, kunnen nu aangemeld worden.

Schoonmaak is van alle tijden, maar De Dag van de Schoonmaker niet, die is er sinds 2016. Op 15 juni 2023 wordt alweer de achtste editie van de landelijke vakdag gevierd. De portretserie bestaat uit vijftien portretten. De foto’s worden gemaakt door Ann-Sophie Falter en de tekst wordt geschreven door Ilone Leenarts. De tekst bij de foto kan bijvoorbeeld gaan bestaan over waarom iemand graag in de schoonmaak werkt of waarom iemand de ster is of heel belangrijk voor een schoonmaakteam.

Aanloop naar de portretserie

De portretfoto’s worden op verschillende datums en plaatsen gemaakt: woensdag 5 april in Eindhoven, woensdag 12 april in Utrecht en woensdag 19 april in Zwolle. De foto’s en verhalen worden in aanloop naar en op De Dag van de Schoonmaker gedeeld via de online kanalen van de organisatie.

Blog Paul Harleman (Vileda): Dag van de schoonmaker is de dag van de vervuiler

Blog Paul Harleman (Vileda): Dag van de schoonmaker is de dag van de...

Weet jij hoeveel 'de dag van…'-dagen er per jaar zijn? Ik vroeg het ChatGPT en die schatte dat het ergens tussen de 200 en 300 dagen is. Voor van alles en nog wat. Maar onlangs was het op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. En dat is een belangrijke!

Blog Marjolein Reijs (Gom): Een moment van waardering tijdens DDvdS

Blog Marjolein Reijs (Gom): Een moment van waardering tijdens DDvdS

Op 14 juni vieren we De Dag van de Schoonmaker, een dag die voor ons bij Gom een bijzonder plekje in het hart heeft. Als HR-directeur van Gom zie ik dagelijks het onmisbare werk dat onze schoonmakers verzetten. Net zoals Moederdag een moment is om moeders extra in het zonnetje te zetten, is De Dag van de Schoonmaker een gelegenheid om onze medewerkers de waardering te geven die ze verdienen.

Gratis lunch voor alle schoonmakers in Nederland op De Dag van de Schoonmaker

Gratis lunch voor alle schoonmakers in Nederland op De Dag van de...

Op vrijdag 14 juni is het De Dag van de Schoonmaker. Op deze dag staan alle schoonmaakmedewerkers in Nederland in de schijnwerper. Augias Schoonmakers organiseert in dat kader een grootse lunch met drankjes, eten, livemuziek en entertainment. De lunch is gratis en elke schoonmaker mag aanschuiven.

Meld je collega aan voor een portret voor De Dag van de Schoonmaker

Meld je collega aan voor een portret voor De Dag van de Schoonmaker

We vieren dit jaar De Dag van de Schoonmaker op vrijdag 14 juni. Ook dit jaar maakt schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland bijzondere portretten van schoonmaakmedewerkers. Heb jij een collega met een bijzonder verhaal? Een superloyale medewerker die wel eens in the picture mag staan? Of iemand die schoonmaak echt tot kunst verheven heeft? Meld diegene dan nu aan voor een portret.