Facilicom Group levert 100ste elektrische bedrijfsauto aan schoonmaakbedrijf Gom

Facilicom Group levert 100ste elektrische bedrijfsauto aan schoonmaakbedrijf Gom

Facilicom Group  heeft zijn honderdste volledig elektrisch aangedreven bedrijfsauto uitgeleverd. Op de locatie Universiteit van Maastricht zal schoonmaakbedrijf Gom, onderdeel van de Facilicom Group, zijn autokilometers vanaf nu groen afleggen.

Wagenpark 97 procent groen

Iets meer dan 97 procent van het wagenpark van Facilicom Group, dat bestaat uit zo’n 1.850 voertuigen, heeft intussen een energielabel A of B. “We zien dat het aandeel groene auto’s de laatste jaren steeds verder toeneemt binnen Facilicom. En elektrisch vervoer is in opmars”, vertelt Maarten Hesp, wagenparkmanager Facilicom Group. “We hebben het in 2019 voor medewerkers al makkelijker gemaakt om allerlei typen elektrische auto’s te leasen ongeacht het merk.”

Vergroening van wagenpark zet door

“Daarnaast zetten we bij onze klanten, zoals op de Universiteit Maastricht, ook zoveel mogelijk energiezuinige voertuigen in”, vervolgt Hesp. “Bij Trigion gingen onze klanten High Tech Campus Eindhoven, Schiphol-Rijk en de mobiel surveillanten in de regio Den Haag elektrisch. Verder maakt schoonmaakbedrijf Gom in de binnenstad van Amsterdam gebruik van een elektrische bestelwagen en wordt C02-uitstoot gecompenseerd.”

Tim Plateel, de recent aangesteld duurzaamheidsmanager van Facilicom Group, zegt afsluitend: “Daarmee neemt Facilicom Group zijn verantwoordelijkheid in de verduurzaming van de samenleving en maken we het een integraal onderdeel van de organisatie.”

Ook interessant

Facility Trade Group gecertificeerd voor MVO Prestatieladder

Facility Trade Group gecertificeerd voor MVO Prestatieladder

Facility Trade Group is gecertificeerd voor niveau 3 van de MVO Prestatieladder. De facilitaire groothandel uit Apeldoorn heeft als doel om volgend jaar niveau 4 te behalen. "MVO is namelijk nooit af."

Greenwashing: waar moet je op letten?  

Greenwashing: waar moet je op letten?

Het thema duurzaamheid speelt in veel sectoren een belangrijke rol, zo ook binnen de professionele schoonmaaksector. In dat kader willen veel bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en kiezen daarom voor duurzame producten en diensten. Helaas maken sommige bedrijven misbruik van deze trend door zich groener voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn, een praktijk die bekend staat als greenwashing. In dit artikel bespreken we wat greenwashing is en waar je in relatie tot schoonmaakmiddelen op moet letten.

Kleine aanpassingen regels wegwerpbekers en bakjes na evaluatie

Kleine aanpassingen regels wegwerpbekers en bakjes na evaluatie

De maatregelen om het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten te verminderen, lijken te werken. Dat blijkt uit een evaluatie die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten uitvoeren. Wel ervaren ondernemers knelpunten in de praktijk en zijn de regels op punten onduidelijk. Daarom stuurt staatssecretaris van Milieu Chris Jansen waar nodig bij door de regels aan te passen. Dat heeft hij onlangs aan de Tweede Kamer laten weten.

Essity werkt samen voor verduurzaming van afvalverwerking in papierindustrie

Essity werkt samen voor verduurzaming van afvalverwerking in...

Essity sluit met haar fabriek in Cuijk aan bij het RE&UCE project van circulair techbedrijf Alucha en distributiebedrijf Grolman Group. Het doel is om een nieuwe, duurzamere methode toe te passen voor de verwerking van papierslib. Dat kan leiden tot een jaarlijkse vermindering van 4300 ton CO2-uitstoot en 19,7 kiloton afval. Bovendien levert het project herbruikbare grondstoffen en biobrandstof op.