Beyond Eyes zet stap vooruit met afvalmanagement van PreZero

Beyond Eyes zet stap vooruit met afvalmanagement van PreZero

Beyond Eyes gaat begin 2023 afvalmanagement toevoegen aan haar datagedreven dienstverlening. Door de samenwerking met PreZero wordt zo een stap vooruit gezet in het verduurzamen van facilitaire processen van organisaties. Na Heijmans en CSU wordt PreZero het derde 'familielid' van het bedrijf.

Stijgende energiekosten, sterk fluctuerende kantoorbezetting en toegenomen duurzaamheidsambities maken dat steeds meer organisaties zich richten en op het flexibiliseren van hun facilitaire processen. Beyond Eyes springt hier op in door op basis van data duurzaamheidswinst te boeken op facilitaire processen. Dit gebeurt op het gebied van werkplekbeheer, schoonmaak, binnenklimaat en energiemanagement.

Afvalstromen gericht verduurzamen

Dankzij de komst van PreZero kunnen klanten van Beyond Eyes hun afvalstromen gericht gaan verduurzamen. Het dashboard geeft realtime inzicht in de ontwikkeling van afvalstromen en de impact die daarbij hoort. Hierbij gaat het zowel om de milieu-impact, zoals vermindering van CO2-uitstoot, als de invloed op de kosten die een organisatie maakt door stappen te zetten in hun afvalmanagement.

Krachten bundelen

Met de inzet van de ECOO Scan van PreZero krijgen organisaties aanvullend inzicht in hoe goed het afval scheiden gaat en waar het beter kan. Eventueel kan de organisatie op locatie een plan van aanpak krijgen. Werkt een klant samen met meerdere partners binnen Beyond Eyes? Dan kunnen de personele krachten gebundeld worden.

Dashboard geeft inzicht

Beyond Eyes heeft als doel het facilitair proces van organisaties te verslimmen, verbeteren en verduurzamen. Zo creëert het bedrijf een duurzame en fijne werkomgeving. Dit gaat met behulp van sensoren, medewerkers en een werknemersapp. Zo verzamelt Beyond Eyes actuele data van de bezetting en benutting, energieverbruik, binnenklimaat, schoonmaak en het afvalmanagement van een gebouw. De data komt bij elkaar in een dashboard, dat inzicht geeft in het gebruik en verbruik van een gebouw. Het laat ook zien waar kansen liggen om het facilitaire proces te verduurzamen.

Facility Trade Group gecertificeerd voor MVO Prestatieladder

Facility Trade Group gecertificeerd voor MVO Prestatieladder

Facility Trade Group is gecertificeerd voor niveau 3 van de MVO Prestatieladder. De facilitaire groothandel uit Apeldoorn heeft als doel om volgend jaar niveau 4 te behalen. "MVO is namelijk nooit af."

Greenwashing: waar moet je op letten?  

Greenwashing: waar moet je op letten?

Het thema duurzaamheid speelt in veel sectoren een belangrijke rol, zo ook binnen de professionele schoonmaaksector. In dat kader willen veel bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en kiezen daarom voor duurzame producten en diensten. Helaas maken sommige bedrijven misbruik van deze trend door zich groener voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn, een praktijk die bekend staat als greenwashing. In dit artikel bespreken we wat greenwashing is en waar je in relatie tot schoonmaakmiddelen op moet letten.

Kleine aanpassingen regels wegwerpbekers en bakjes na evaluatie

Kleine aanpassingen regels wegwerpbekers en bakjes na evaluatie

De maatregelen om het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten te verminderen, lijken te werken. Dat blijkt uit een evaluatie die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten uitvoeren. Wel ervaren ondernemers knelpunten in de praktijk en zijn de regels op punten onduidelijk. Daarom stuurt staatssecretaris van Milieu Chris Jansen waar nodig bij door de regels aan te passen. Dat heeft hij onlangs aan de Tweede Kamer laten weten.

Essity werkt samen voor verduurzaming van afvalverwerking in papierindustrie

Essity werkt samen voor verduurzaming van afvalverwerking in...

Essity sluit met haar fabriek in Cuijk aan bij het RE&UCE project van circulair techbedrijf Alucha en distributiebedrijf Grolman Group. Het doel is om een nieuwe, duurzamere methode toe te passen voor de verwerking van papierslib. Dat kan leiden tot een jaarlijkse vermindering van 4300 ton CO2-uitstoot en 19,7 kiloton afval. Bovendien levert het project herbruikbare grondstoffen en biobrandstof op.