Nexaro wint European Cleaning & Hygiene Award voor technologische innovatie

Nexaro wint European Cleaning & Hygiene Award voor technologische innovatie

Nexaro heeft de European Cleaning & Hygiene Award gewonnen met de autonome robotstofzuiger Nexaro NR 1500. De onderneming kreeg deze erkenning in de categorie Technologische Innovatie van het Jaar.

In de schoonmaakbranche leeft een heel aantal grote uitdagingen. Denk aan een tekort aan geschoold personeel, een grote marge- en kostendruk en de reputatie een onaantrekkelijk beroep te zijn. In deze veeleisende omgeving worden autonome systeemoplossingen en gedigitaliseerde werkprocessen steeds belangrijker voor de branche. En daar is de autonome robotstofzuiger Nexaro NR 1500 onderdeel van.

Efficiëntie en verlichting

“Digitale benaderingen en slimme technologieën zijn een belangrijk aspect geworden in de professionele gebouwreiniging. Door het gebruik van autonome oplossingen, zoals onze NR 1500 compacte robotstofzuiger en de bijbehorende softwareoplossing, de Nexaro HUB, worden werkprocessen efficiënter en schoonmaakspecialisten ontlast van lastige taken”, legt Henning Hayn, algemeen directeur bij Nexaro, uit. “Wij zijn erg blij en trots dat de deskundige jury ook de potentie in ons product zag en overtuigd was van de eigenschappen van onze innovatieve cobotische aanpak.”

Veiligheidsnorm

De NR 1500, geproduceerd door de start-up uit Wuppertal, is de eerste compacte robotstofzuiger ter wereld die voldoet aan de nieuwste internationale veiligheidsnorm IEC 63327 voor commerciële schoonmaakrobots en aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG. Dit werd bevestigd door de onafhankelijke testinstantie TÜV Süd. Bovendien is de oplossing bekroond met het gerenommeerde GS-keurmerk van TÜV-SÜD.

Cobotische aanpak

De holistische cobotische systeemoplossing van Nexaro, dat bestaat uit de NR 1500 autonome robotstofzuiger en de bijbehorende besturingssoftware Nexaro HUB, vertegenwoordigt een echte samenwerking tussen mensen en de allernieuwste autonome robotstofzuigertechnologie. De vacuümrobot en de softwareoplossing zijn getest voor gebruik in de professionele gebouwreiniging en op basis van de opgedane kennis aanzienlijk verder ontwikkeld. De sleutel tot deze aanpak is het verhogen van de efficiëntie en kwaliteit en tegelijkertijd het verlagen van de kosten. Het flexibele gebruik van robotstofzuigers vermindert de belasting van het schoonmaakpersoneel bij hun dagelijkse werk aanzienlijk.

Lees meer: