Volgens de jury is Van Dijk een inspiratiebron met een grote zichtbaarheid en voortrekkersrol voor de schoonmaakbranche. Ze zet zich in voor het uitbreiden van gastvrije schoonmaak en ketenintegratie en daarmee de brede zichtbaarheid en waardering voor het schoonmaakvak en de schoonmaakmedewerkers. De menselijke beleving van bezoekers, gasten en medewerkers staat daarbij centraal.
Geestelijk moeder
Van Dijk was als commercieel directeur bij CSU door haar mensgerichte aanpak en klantcontacten sinds 2015 verantwoordelijk voor jarenlange groei van omzet en klanten. Sinds 1 oktober vervult ze de functie van algemeen directeur van CSU. Daarbij is ze voor het schoonmaakbedrijf de geestelijk moeder van positivisme en toepassing van hospitality en nudging in de schoonmaakdienstverlening. Onder andere met een Hospitality Lookbook, Afvalpocket en Pocket Duurzaamheid. Van Dijk draagt haar visie uit in diverse blogs en op podia maakt ze zich al jaren hard voor het met respect benaderen van de schoonmaakmedewerker en het betrekken van de schoonmaakmedewerker in het proces. Zoals zorgen voor taakverbreding door bijvoorbeeld de schoonmaak van koffiemachines en het bijvullen van koffie supplies. Verder is Van Dijk sinds 2020 voorzitter van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en sinds 2019 bestuurslid van Facility Management Nederland.
Mijn steentje bijdragen
Van Dijk reageert: “Deze prijs is vooral ook een erkenning voor het waardevolle werk van alle schoonmaakmedewerkers. Als ik mijn steentje kan bijdragen aan hun zichtbaarheid, het werkgeluk en welzijn, word ik daar steeds weer heel gelukkig van. Zonder hen geen schone, hygiënische en veilige omgeving(en) om in te leven, werken en recreëren. Ook in mijn nieuwe rol zet ik me daar vol voor in.”