Diane van Dijk wint Leader of the Year Award bij European Cleaning & Hygiëne Awards

Diane van Dijk wint Leader of the Year Award bij European Cleaning & Hygiëne Awards

Tijdens de finale van de European Cleaning & Hygiëne Awards in Lissabon heeft Diane van Dijk, algemeen directeur van CSU, de Leader of the Year Award gewonnen. Ze ontving de prijs voor het tonen van leiderschap met een grote positieve impact op de zichtbaarheid en erkenning voor de schoonmaakmedewerkers en schoonmaakbeleving.

Volgens de jury is Van Dijk een inspiratiebron met een grote zichtbaarheid en voortrekkersrol voor de schoonmaakbranche. Ze zet zich in voor het uitbreiden van gastvrije schoonmaak en ketenintegratie en daarmee de brede zichtbaarheid en waardering voor het schoonmaakvak en de schoonmaakmedewerkers. De menselijke beleving van bezoekers, gasten en medewerkers staat daarbij centraal.

Geestelijk moeder

Van Dijk was als commercieel directeur bij CSU door haar mensgerichte aanpak en klantcontacten sinds 2015 verantwoordelijk voor jarenlange groei van omzet en klanten. Sinds 1 oktober vervult ze de functie van algemeen directeur van CSU. Daarbij is ze voor het schoonmaakbedrijf de geestelijk moeder van positivisme en toepassing van hospitality en nudging in de schoonmaakdienstverlening. Onder andere met een Hospitality Lookbook, Afvalpocket en Pocket Duurzaamheid. Van Dijk draagt haar visie uit in diverse blogs en op podia maakt ze zich al jaren hard voor het met respect benaderen van de schoonmaakmedewerker en het betrekken van de schoonmaakmedewerker in het proces. Zoals zorgen voor taakverbreding door bijvoorbeeld de schoonmaak van koffiemachines en het bijvullen van koffie supplies. Verder is Van Dijk sinds 2020 voorzitter van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en sinds 2019 bestuurslid van Facility Management Nederland.

Mijn steentje bijdragen

Van Dijk reageert: “Deze prijs is vooral ook een erkenning voor het waardevolle werk van alle schoonmaakmedewerkers. Als ik mijn steentje kan bijdragen aan hun zichtbaarheid, het werkgeluk en welzijn, word ik daar steeds weer heel gelukkig van. Zonder hen geen schone, hygiënische en veilige omgeving(en) om in te leven, werken en recreëren. Ook in mijn nieuwe rol zet ik me daar vol voor in.”

Lees meer:

De bestuursleden van VNO-NCW Noordwest-Holland

Blog Cindy Broersen (Breedweer): "Ik ben zo boos geweest"

Vanuit idealisme, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een plekje geven, begon Cindy Broersen samen met haar compagnon facilitair dienstverlener Breedweer. Maar pech en beginnersfouten leidden tot een half miljoen verlies. Toen trok de financier zich terug uit de zaak. "Alle macht lag op dat moment bij de verkeerde persoon."

Leestip: boek Trots op je Team! Vliegend van start als teammanager

Leestip: boek Trots op je Team! Vliegend van start als teammanager

Tussen de 80.000 en 100.000 mensen beginnen per jaar als teammanager. Vaak is de beste van het team doorgestroomd naar deze functie en in die functie denkt vervolgens 80 procent dat ze het goed doen. In haar werk ervaart bedrijfskundige drs. Saskia IJszenga RM echter dat velen zonder enige begeleiding in het diepe worden gegooid.

Janneke Verkerk

Janneke Verkerk (EW): "Mijn advies aan vrouwen: grijp elke kans met...

Afgelopen vrijdag 8 maart was het internationale vrouwendag. In dat kader schreef Janneke Verkerk, algemeen directeur van EW Facility Services, een blog over haar eigen reis als vrouw naar de top van het bedrijfsleven. In haar eigen woorden: "Het gaat om het zetten van vlaggetjes op de plekken waar je wilt zijn en daar doelbewust naartoe werken."

© CSU

Tonia Withaar (CSU): "Ik zorg ervoor dat iedereen fijn aan de slag...

De schoonmaakmedewerkers van CSU maken schoon door het hele land, zo ook bij EuroParcs Zeeland. Objectleidster Tonia Withaar praat vol trots over haar gedreven team dat elke dag de handen graag uit de mouwen steekt. "Maar naast dat er hard gewerkt wordt, is plezier in ons werk minstens zo belangrijk."