Concentratie in de kantooromgeving: een lastige combinatie

Concentratie in de kantooromgeving: een lastige combinatie

Je bent geen uitzondering als je op jouw werk wel eens moeilijkheden ervaart bij het concentreren op jouw taken. Velen van ons zitten tegenwoordig in een kantoortuin, met akelige akoestiek en verminderde privacy. Diepe concentratie raakt in een dergelijke omgeving al snel verstoord.

In de flow komen én geconcentreerd blijven

Het kan wel 20 minuten of meer duren om in een goede concentratie te raken. Een dergelijke toestand is kwetsbaar. Het kan ook zo weer abrupt afgebroken worden door bijvoorbeeld harde muziek, een telefoontje of door luidpratende collega’s. Dat kan organisaties heel wat uren aan productiviteit kosten. En dit terwijl de mens eigenlijk een diepe concentratie, of zelfs flow-staat, prettig vindt. Met als gevolg dat mensen zich gelukkiger en capabeler voelen.

In deze whitepaper lees je meer informatie over concentreren in een kantooromgeving en hoe dit de productiviteit kan verbeteren.

Deze whitepaper (6 pagina’s, PDF) wordt je gratis aangeboden door ErgoDirect International

Groepsdirecteur CSR & Sustainability Nisrene Haddad.

Belang van een gezonde leefomgeving: Manutan lanceert unieke...

Manutan gaat klanten helpen om betere productkeuzes te maken. Daartoe is aan de traditioneel belangrijkste producteigenschappen 'prijs' en 'kwaliteit' een derde element toegevoegd: de impact die het heeft op de leefomgeving. Het labelen van deze impact gebeurt met de Product Environmental Impact Score (PEIS).

Grootste trends in hybride werken: 'Purpose is cruciaal geworden'

Grootste trends in hybride werken: 'Purpose is cruciaal geworden'

Organisaties proberen nog altijd hun weg te vinden in de wereld van hybride werken. Deze zoektocht is voorlopig nog niet voorbij, zeggen adviseurs van Capgemini Invent en Cushman & Wakefield. Daarbij noemen ze één ontwikkeling die de relatie met werknemers flink opschudt.

'Het kantoor als magneet: anno 2023 heeft FOMO een nieuwe betekenis'

'Het kantoor als magneet: anno 2023 heeft FOMO een nieuwe betekenis'

Maar liefst 44 procent van de werkgevers vindt dat werknemers te weinig op kantoor zijn, blijkt uit onderzoek van Vermaat Groep. De oplossing? "Maak van je kantoor een clubhuis en zorg dat je medewerkers de vibe van het kantoor niet willen missen", zegt Christian Oudijk, commercieel directeur van Vermaat.

Onderzoek hybride werken: kantoor speelt sleutelrol, invulling moet beter

Onderzoek hybride werken: kantoor speelt sleutelrol, invulling moet...

Hybride werken brengt voor werkgevers uitdagingen met zich mee. Het kantoor speelt duidelijk een centrale rol bij het ondersteunen van zowel gericht werk als samenwerkende taken. Maar om die rol goed in te vullen, verdient de huidige invulling aanpassingen. Ruimte-indeling, technologieën, facilitaire diensten, akoestiek en werkpatronen spelen allemaal een rol bij het creëren de juiste werkomgeving.