Ik ben:
Rashida Florijn, 31 jaar en Space Planner bij Sodexo.
Mijn werk bestaat uit:
Voor onze opdrachtgever bewaak ik dat de beschikbare ruimte zo effectief mogelijk wordt gebruikt, ik maak (her)indelingsplannen en adviseer afdelingen over hun huisvesting. Daarnaast leidt ik diverse facilitaire projecten op gebied van duurzaamheid en verhuizingen.
Belangrijkste FM-trend?
Circulariteit. Dit onderwerp komt, gelukkig, steeds vaker naar voren binnen de dienstverlening. Onze opdrachtgever vindt dat superbelangrijk, de organisatie waarvoor ik werk en ik zelf ook.
Over 5 jaar ben ik…
…nog steeds met plezier en energie aan het werk. Dat vind ik het belangrijkste. Waar en in welke functie? Geen idee eigenlijk. Ik heb een hele brede interesse en er komt steeds iets nieuws op mijn pad waarvan ik leer en energie krijg.
Grootste verbazing tot nu toe?
Dat als het op duurzaamheid en circulariteit aankomt, iedereen er wat van vindt en mee wil doen. Maar als mensen zelf gewoontes moeten aanpassen, dan blijkt dat dat soms toch wel gevoelig kan liggen.
Grootste succes tot nu toe?
Samen met mijn collega Anne Marije Martens hebben we goede stappen gezet op weg naar circulaire facilitaire dienstverlening. We hebben het restaurant vrij van single-use-plastic gemaakt. Ook het project Circular Office opgestart, met een team van operationele mensen, om bewustwording te creëren over circulariteit. En we hebben ‘Too Good To Go’ geïmplementeerd; een concept om voedselverspilling in het bedrijfsrestaurant te beperken.
Favoriete app of gadget?
Too Good To Go natuurlijk!
Grote inspiratiebron?
Mijn vader, Vincent Florijn. Hij heeft ook geen uitgestippelde route bewandelt, maar is wel altijd met een goede energie aan het werk.
Wat zou je graag beter kunnen?
Meer realistische verwachtingen hebben van andere mensen. Mensen springen niet altijd mee als ik mezelf in het diepe gooi.
Laatst gelezen managementboek?
Mood Maker van John Hokkeling. Dit boek maakt gastvrijheid tastbaar in een organisatie en laat zien welke factoren daarbij een rol spelen.
In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Iemand aanmelden kan via gerarddessing@vakmedianet.nl.
Lees ook:
- “Impact van circulair cateren staat of valt met gedrag”
- Cateringvisie #1: “Vitaliteit en duurzaamheid zijn de toverwoorden van de huidige cateringconcepten”
- Universiteit Utrecht en Sodexo starten Future Food Lab