Alles over Catering

Broodje Nijmegen, volledig plantaardig met lokale producten o.a. waterkers, gefermenteerde kool, walnoten en pompoenpitten, op een broodje gemaakt van regeneratief graan
5 vragen en antwoorden over broodje Nimma (interview contractmanager...

MVO Nederland, de Radboud Universiteit, de HAN, het CWZ, de Sint Maartenskliniek en Radboudumc introduceren het broodje Nijmegen. Het broodje is volledig plantaardig en gemaakt van lokale duurzame ingrediënten. Jaap Buis, contractmanager bij Radboudumc, beantwoordt vijf vragen over het broodje.

Beeld: website Horecava.
Volgende week Horecava 2025: 700 exposanten, 60.000 bezoekers

Maandag 13 januari is het zover: dan gaat editie 2025 van de Horecava van start. Op de beurs (26.000 m2) , die wordt gehouden in de Rai in Amsterdam, worden innovaties, trends en culinaire verrassingen in de wereld van foodservice getoond.

Zien we deze horecatrends in 2025 terug in het bedrijfsrestaurant?
Zien we deze horecatrends in 2025 terug in het bedrijfsrestaurant?

Succesvolle horecaconcepten worden regelmatig - al dan niet in aangepaste vorm - ook gebruikt voor de inrichting van bedrijfsrestaurants. Welke trends voor 2025 zijn daarvoor geschikt?

Zo kan True Price Accounting bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering
Zo kan True Price Accounting bijdragen aan een duurzame...

Wageningen University & Research (WUR) presenteerde eind november een methode om de verborgen kosten van voedselproductie te berekenen. Het vierjarige project 'True Price - van Inzicht naar Actie' toont aan dat True Cost Accounting (TCA) bedrijven kan helpen bij verduurzaming van de voedselketen. Facto zet de hoofdlijnen uit het eindrapport op een rij.

Productmanager Shalane Kraijema (links) en Mark Voorhaar (rechts), commercieel manager van Cirfood. Foto: Pascale van Reijn.
Duurzaam all-you-can-eat concept Cirfood trekt dubbele lunchgasten

Lunchen in een bedrijfsrestaurant volgens het concept 'all-you-can-eat'. Cateraar Cirfood introduceerde dit idee afgelopen zomer als proef bij een van zijn grootste opdrachtgevers. Het assortiment aan eten en drinken werd aanzienlijk beperkt, maar tegelijkertijd een stuk duurzamer en gezonder. En wat blijkt in de praktijk: het aantal gasten verdubbelt. 'Het overtreft al onze verwachtingen.'

De opening van het Research Café in het UMC Utrecht
UMC Utrecht opent Research Café: plek voor kennisdeling en verbinding

Het UMC Utrecht opende onlangs het Research Café voor medewerkers, onderzoekers en studenten, een nieuwe plek die moet zorgen voor kennisdeling en verbinding.

Dit zijn de facilitaire trends voor 2025
Dit zijn de facilitaire trends voor 2025

In deze tijd van het jaar wordt er vaak gereflecteerd op het afgelopen jaar maar we vergeten soms te kijken naar het jaar dat volgt. Wat worden de hot-topics in 2025? Wat staat de facility manager volgend jaar te wachten? Ook dit jaar kijken we weer vooruit naar de facilitaire trends in 2025 in ons terugkerende digimagazine.

Start Nieuwe Lunch Cultuur Programma bij provincie Zuid-Holland
Start Nieuwe Lunch Cultuur Programma bij provincie Zuid-Holland

Een aantal organisaties waaronder Rabobank en provincie Zuid-Holland is 14 oktober gestart met een programma om de lunchcultuur op de werkvloer gezonder, duurzamer en socialer te maken.

Erasmus MC stapt over op zeven eetmomenten per dag
Erasmus MC stapt over op zeven eetmomenten per dag

Tijdens World Nutrition Day presenteerde het Erasmus MC het vernieuwde eet- en drinkconcept 'Goed Eten, met liefde gemaakt'. Het ziekenhuis vervangt de drie traditionele maaltijden door zeven gevarieerde eetmomenten per dag, met nadruk op plantaardige, eiwitrijke voeding en duurzaam servies.

Lokale voeding in de werkomgeving: de geleerde lessen van Radboud Universiteit
Lokale voeding in de werkomgeving: de geleerde lessen van Radboud...

Een project van de Radboud Universiteit om medewerkers te stimuleren lokale producten te kopen, toont aan dat er weinig animo is voor het aankopen van lokale boodschappen in de werkomgeving voor thuisgebruik. Campus & Facilities deelt de inzichten en lessen voor FM.