EW Facility Services nieuwe schoonmaakpartner DLL

EW Facility Services nieuwe schoonmaakpartner DLL

EW Facility Services is de nieuwe schoonmaakpartner van DLL in Eindhoven, een dochteronderneming van de Rabobank Groep. Deze gunning volgt op een offertetraject voor schoonmaak, glasbewassing en sanitaire supplies. Volg Service Management op LinkedIn:

De aanbesteding bestond uit een prekwalificatie en offertefase; hierin was DLL met name op zoek naar een ‘out of the box’ voorstel met oplossingen die passen bij de schoonmaakvisie van vandaag én de toekomst.

Aanbestedings- procedure

Van aankondiging tot opstart

Inzet robotica

“Leuk om te zien was dat DLL heel erg op zoek was naar innovatie op het gebied van schoonmaak en dan specifiek de inzet van robotica”, aldus Huib van Bommel, Salesmanager EW Facility Services. Door jaarlijks te investeren in het uitvoeren van diverse pilots en het implementeren van innovaties, geeft EW Facility Services invulling aan deze behoefte van DLL.

Zo waren onder andere schoonmaken met gestabiliseerd ozonwater, de inzet van een robotstofzuiger en duurzaamheid onderdeel van de offerte. Erik van Esch, Technisch Coördinator bij DLL: “EW Facility Services was in staat om samen met ons te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen de schoonmaakbranche. Deze vertaalden zij naar de juiste oplossingen voor onze samenwerking.”

> Lees ook: Waarom schrijven regionale schoonmaakbedrijven niet in op Europese aanbestedingen?

Flexibel contract via pay-per-use

Nu de bezetting op kantoren geen vast gegeven meer is en thuiswerken onder invloed van corona de norm is geworden, is het wendbaar inrichten van de schoonmaakdienstverlening steeds vaker een eis in offertetrajecten. Huib van Bommel: “Ook bij DLL zagen we de behoefte om schoonmaak flexibel in te richten en optimaal mee te bewegen met de bezetting van het kantoor. We geven hier invulling aan met ons concept ‘Clean&pay-per-use.’ We stemmen de inzet van onze schoonmaak af op het gebruik van het kantoor en opdrachtgevers betalen alleen voor de schoonmaak die daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Zo lopen de schoonmaak en bijbehorende kosten één op één samen met de actuele bezetting.” Erik van Esch vult aan: “Door grote betrokkenheid en pro activiteit weet EW Facility Services met dit concept wendbaar in te spelen op de nieuwe situatie bij DLL.”

>> Lees ook: Schoonmaakaanbesteding gewonnen: wat nu?

Totaalconcept voor facilitaire zaken

Bovendien had DLL sterk behoefte aan een partner die breder ontzorgt en een totaalconcept kan bieden op het gebied van facilitaire zaken. Huib van Bommel licht toe: “Wij zijn gewend om aanpalende diensten te integreren in onze dienstverlening en werken hiervoor samen met verschillende partners op het gebied van glasbewassing, ongediertebestrijding en afvalverwerking. De coördinatie, communicatie en facturatie van de diensten ligt dan volledig bij ons, net als de kwaliteitsbewaking van de diverse diensten.” Binnen het contract met DLL vallen op dit moment ook glasbewassing en sanitaire supplies. Op termijn bestaat de mogelijkheid ook afvalverwerking, buitenonderhoud en gladheidsbestrijding toe te voegen.

Lees ook: