Blog Kevin Post: Schoonmaak, wat nu?

Blog Kevin Post: Schoonmaak, wat nu?

Te bizar voor woorden dat er op dit moment bedrijven zijn die de schoonmaak stopzetten terwijl het bedrijf nog wel open is. De reden: kostenbesparing.Volg Service Management op LinkedIn:

Na minimaal 112 toiletbezoekjes pas een schoonmaakbeurt

Mag ik jullie de volgende rekensom/voorbeeld voorleggen:

Je bezoekt minimaal 3 x per dag het toilet (ik zet laag in). Je zit met 15 collega’s op kantoor, dat zijn minimaal 45 bezoekjes per dag op het toilet en dat is nog zonder een toiletbezoek van eventuele klanten/vertegenwoordigers/chauffeurs/pakketbezorgers/etc.

Wij komen 2 x per week schoonmaken. Na *minimaal* 112 toiletbezoekjes, met veel niet-handenwassers, maken wij het toilet schoon … En nu wil je het helemaal stopzetten?

Hoge schoonmaakfrequentie ‘te duur’

Opdrachtgevers melden ons vaak dat ‘we zelf in tussentijd ook schoonmaken’. Echt waar? Zelfs de vaatwasser en koffieapparaat legen/vullen wij en maken we schoon. Als wij dat al moeten doen, om wat voor reden dan ook, dan worden er echt geen wc’s door collega’s opgefrist.

In omringende landen maakt men al wel minimaal 1 x per dag het toilet schoon op bedrijven/scholen/sportclubs. En waar het kan zelfs meerdere keren per dag. In Nederland vinden we deze intensiteit van schoonmaak ‘te duur’ en ‘niet nodig’. Die gedachtegang heeft nu een grote impact op de samenleving.

Luister naar advies

Zie dit bericht niet als een klaagzang, als acquisitiebericht of om mijn gram te halen. We doen dit alles ontzettend graag en met veel passie en liefde. Het is ons werk, maar sta het ons dan ook toe om de werkzaamheden goed uit te voeren. Luister naar de adviezen van een schoonmaakbedrijf en bepaal samen de strategie en invulling van een contract, juist nu.

Nog niet overtuigd? Dan heb ik een leestip voor je. Namelijk het artikel “Nederland prooi voor corona door slechte hygiëne“, gepubliceerd in De Telegraaf.

Kevin Post werkt onder andere bij schoonmaakbedrijf Post Cleaning. 

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.