Nieuw gekanteld toilet moet zorgen voor kortere plaspauzes tijdens werktijd

Nieuw gekanteld toilet moet zorgen voor kortere plaspauzes tijdens werktijd

Volg Service Management op LinkedIn:

Een Brits bedrijf, StandardToilet, komt met een wc die ontworpen is om het toiletbezoek zo oncomfortabel mogelijk te maken. Want, zo stelt de bedenker, werknemers nemen té lange toiletpauzes onder werktijd. En dat zou bedrijven, alleen al in Groot Brittannië, zo’n 4 miljard euro per jaar kosten. 

Social media en nieuws lezen onder werktijd

Volgens StandardToilet zijn de traditionele horizontale toiletten die wij allemaal kennen veel te comfortabel. Daardoor zijn mensen eerder geneigd om wat langer te blijven zitten en bijvoorbeeld even hun sociale media te checken of het nieuws te lezen. Ook onder werktijd. En dat kost niet alleen hartstikke veel geld, zo stelt de initiatiefnemer, het is ook nog eens slecht voor de gezondheid.

Squatten op het toilet

Daarom heeft het bedrijf een patent aangevraagd op een toilet waarvan de zitting zo’n acht tot dertien procent gekanteld is. Daardoor krijgt de gemiddelde persoon na een minuut of vijf last van vermoeide benen, vertelde de bedenker aan Wired UK. Want een toiletbezoekje zou dan aanvoelen als een ‘squat’. De kanteling zou precies genoeg zijn om te zorgen dat medewerkers zo snel mogelijk weer van het toilet af willen, maar het is ook niet zo zwaar dat het gevolgen voor de gezondheid heeft.

Het ontwerp is in Groot Brittannië al goedgekeurd door de British Toilet Association…

Bron afbeelding: StandardToilet.net

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet onderschatten"

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet...

Achter het 'kleine kamertje' gaat een hele wereld schuil, vol met innovaties en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, hygiëne, digitalisering en beleving. Want dat zijn op dit moment dé trends die de Nederlandse toiletten domineren, zegt Bob Hofkamp, Head of Marketing en Sales bij CWS.

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet perceptie toiletpapier veranderen"

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet...

Duurzaam toiletpapier, gemaakt van 100 procent bamboe: Bamboi wil dat dit het 'nieuwe normaal' wordt. Begin dit jaar werd het bedrijf van Leroy Ranglek en Joseph Nickisch uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. "Als je vanuit je basisbehoeftes al de juiste en duurzame keuze maakt, ga je daar in de rest van je leven ook op letten."