Smart restroom concept One Hundred Restrooms wint iF Design Award 2020

Smart restroom concept One Hundred Restrooms wint iF Design Award 2020

One Hundred Restrooms heeft dit jaar de iF Design Award, een wereldberoemde designprijs, gewonnen. Het winnende design won in de discipline interior architecture in de categorie interior design. One Hundred restrooms is een Nederlandse onderneming, mede opgericht door ondernemers die eerder betrokken waren bij de Europese uitrol van 2theloo.Volg Service Management op LinkedIn:

Smart restroom concept

One Hundred Restrooms wil een toiletbezoek bij tankstations, treinstations, shoppingcenters en andere high traffic locaties “veranderen van een stressvolle ervaring naar een moment van well-being”. Naast een modern interieur waarin hygiëne en rust centraal staan, is de locatie uitgerust met interactieve modules gericht op well-being van bezoekers. Het is een smart restroom concept; data en technologie
spelen een centrale rol spelen in de bezoekerservaring en de intelligente operationele processen. Roca, Essity en Diversey zijn strategische partners van de onderneming.

Grote concurrentie

One Hundred Restrooms kon de 78-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, overtuigen met de “unieke mix van design, techniek en service ontstaan vanuit de missie to create moments for better well-being“. De concurrentie was groot: 7.298 inschrijvingen uit 56 landen werden ingediend in de hoop het kwaliteitszegel te mogen ontvangen.

De iF Award is niet de eerste erkenning voor One Hundred Restrooms en designstudio WeWantMore uit Antwerpen. Het ontwerp is in 2019 bekroond met een Silver A’Design-award en een platinum MUSE-design award.

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet onderschatten"

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet...

Achter het 'kleine kamertje' gaat een hele wereld schuil, vol met innovaties en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, hygiëne, digitalisering en beleving. Want dat zijn op dit moment dé trends die de Nederlandse toiletten domineren, zegt Bob Hofkamp, Head of Marketing en Sales bij CWS.

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet perceptie toiletpapier veranderen"

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet...

Duurzaam toiletpapier, gemaakt van 100 procent bamboe: Bamboi wil dat dit het 'nieuwe normaal' wordt. Begin dit jaar werd het bedrijf van Leroy Ranglek en Joseph Nickisch uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. "Als je vanuit je basisbehoeftes al de juiste en duurzame keuze maakt, ga je daar in de rest van je leven ook op letten."