Hoe los je stankproblemen op in de sanitaire ruimte?

Hoe los je stankproblemen op in de sanitaire ruimte?

Stankproblemen in de sanitaire ruimte: een doorn in het oog van menig schoonmaakbedrijf en iets wat vaak moeilijk op te lossen lijkt. Gelukkig kun je met de juiste schoonmaaktechnieken snel een einde maken aan geurproblemen bij de toiletten.

Vaak staat er in werkprogramma’s dat de vloer van het toilet één keer per maand geschrobd moet worden. In veel gevallen wordt de vloer natgemaakt en geraakt met een luiwagen. Vervolgens trekt een medewerker de vloer droog met een vloertrekker of, als er geen afvoerput is, mopt hij deze droog. Tijdens het schrobben van de vloer maakt hij het vuil los en neemt een deel weg. Echter, de voegen zijn na afloop nog steeds verzadigd met vuil. Het stankprobleem is nog steeds niet opgelost, want het vuil is immers niet weggenomen. Er wordt simpelweg geverfd met vuil.

In deze whitepaper lees je dat het verschil bij schoonmaken een kwestie is van de juiste schoonmaaktechniek toepassen.

Download hier deze whitepaper

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet onderschatten"

Bob Hofkamp (CWS) over toilettrends: "Beleving moet je niet...

Achter het 'kleine kamertje' gaat een hele wereld schuil, vol met innovaties en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, hygiëne, digitalisering en beleving. Want dat zijn op dit moment dé trends die de Nederlandse toiletten domineren, zegt Bob Hofkamp, Head of Marketing en Sales bij CWS.

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet perceptie toiletpapier veranderen"

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet...

Duurzaam toiletpapier, gemaakt van 100 procent bamboe: Bamboi wil dat dit het 'nieuwe normaal' wordt. Begin dit jaar werd het bedrijf van Leroy Ranglek en Joseph Nickisch uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. "Als je vanuit je basisbehoeftes al de juiste en duurzame keuze maakt, ga je daar in de rest van je leven ook op letten."