Terugkijken: Interclean webinar over coronaproof cleaning

Terugkijken: Interclean webinar over coronaproof cleaning

Tijdens Interclean Amsterdam Online 2020 organiseerde Service Management een interessante webinar over coronaproof cleaning. Onder leiding van Ronald Bruins bespraken diverse experts alle ins en outs. Ook werd een praktijkcase besproken met Alpheios en Center Parcs

Tijdens het eerste deel sprak Bruins over de theorie met Chuchu Yu, Manager Scientific & Regulatory Affairs NVZ, Hans Razenberg, directeur van de NVZ en Freek Veneman, bestuurslid van de Vereniging Schoonmaak Research. Tijdens dit theoretische deel kwamen verschillende vragen aan de orde, zoals:

  • Hoeveel kans heb ik als schoonmaker om besmet te raken?
  • Wat kan ik als schoonmaker doen aan mijn persoonlijke hygiëne om niet besmet te raken?
  • Wat kan het schoonmaakbedrijf ter beschikking stellen zodat schoonmakers niet besmet raken?

Praktijk van coronaproof cleaning

Tijdens het tweede deel spraken Albert Vegter, Senior Accountmanager bij Alpheios en Ilse Lemmerlijn, Cleaning Manager bij Center Parcs over de praktijk van coronaproof cleaning.

  • Wat is de vaakst gestelde vraag in de praktijk van opdrachtgevers over schoonmaken en het coronavirus?
  • Desinfectie is een verdienmodel geworden, schreef Alpheios onlangs. Waar merk je dat aan en waarom is dat erg?
  • Hoe groot is de angst bij opdrachtgevers voor het virus?
  • Hoe ga je daarmee om?
  • Hoe pakken jullie het reinigen van een pand waar een coronabesmetting is geweest aan?

Kijk het volledige webinar nu in onderstaande video terug. Of lees hier het verslag over het theoretische deel van het webinar.

Wil je meer weten over coronaproof cleaning? Lees dan ons digimagazine met alle ins en outs over coronaproof cleaning:

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.